Punk ‘n’ Roll in PopEi met R.O.T.S. en Reptilians

Dat PopEi afgelopen mei zo’n toffe avond met de punk ‘n’ rollers van R.O.T.S. heeft beleefd, was reden genoeg om de band terug te vragen. Nog een goede reden is… ze zijn in de buurt. Op vrijdag 1 november zullen ze hun rechttoe rechtaan rock ‘n’ roll opnieuw ten gehore brengen voor publiek. Het supporten wordt gedaan door Reptilians! Locatie: Klokgebouw 300, Strijp-S. Zaal open: 21.00 uur. Entree: Gratis.

Op een tamelijk ongebruikelijke manier is R.O.T.S. samengekomen. Als docenten uit verschillende windstreken gaven de rockers les aan een muziekschool in Kosovo en besloten om zelf ook een band te starten. Onder de gelederen is ondermeer Eindhovenaar Ruud Borgers te vinden. Wat maken ze? Rechttoe rechtaan Rock ‘n’ Roll, oh yeah! In de tussentijd heeft de band een dik pak nieuwe songs en een kersverse derde EP op zak met de titel ‘Return of the Shahbaz 3’. Naar verluid is de band hierop harder, sneller en zwaarder te horen. Wij zijn alvast benieuwd!

– REPTILIAN HUMANOIDS CONTROL ALL OF US – meld de bio van het uit Alpha Draconis sterrenstelsel afkomstige Reptilians. Goed, eigenlijk is het een band van een stel branieschoppers die elkaar vonden op het Rock City Institute. Klinkt dus al een stuk onschuldiger, toch? Met een mix van The Gaslight Anthem, Osker, Social Distortion, Blink 182 en The Beatles klappen Reptilians een dot energie van het podium dat net een beetje pijn doet.