Het is hartje zomer, broeierig heet en in de stad hangt een rustige ‘vakantie vibe’. Maar vanavond even niet nondeju! We hebben een kwartet rockbands dat je snoeihard wakker blaast. Reken er maar op dat de adrenaline nog tot vroeg in de morgen door je lichaam raast! Zo komt de legendarische rockband Clutch naar de Effenaar. Maarrrr, met alleen stonerrockers Red Fang en heavy metal rockers The Sword waren we ook al superblij geweest. En dat -naast dit gruwelijke Amerikaanse trio- ons eigen Komatsu de avond opent, is ook al geen straf! Ze spelen voor het eerst hun debuutalbum ‘Manu Armata’ in de Effenaar.

Orgel, mondharmonica, de Amerikanen van Clutch zijn er niet vies van om hun moddervette rock te verdiepen met wat meer traditionele instrumenten. En van een partij uitgesponnen jams zijn ze ook niet bang. Met de schoenen al sinds 1990 stevig in de modder dendert Clutch heerlijk voort, met de versnelling nog steeds klemvast in de 4. Vooruit soms in de derde, maar dan wel op hoge toeren. Noem hun muziek geen stoner, post dit of post dat, Clutch maakt gewoon good old and very heavy rock and roll. Check hun tiende (!) album ‘Earth Rocker’ er maar eens op na en tel dan terug naar het debuut.

Pfff, als je erbij was tijdens de laatste editie van Speedfest, dan hoeven we je niks wijs te maken. Voor alle anderen: Red Fang fucking rules. Heavy, maar zeker catchy. Een dosis humor, maar wel erg coole humor, (check hun hilarische video’s!). Strak, zo strak dat het eng wordt. Hard, maar zo lekker dat het geen pijn doet. Gevaarlijk, voor andere bands die het podium delen met deze knapen, want zo fucking goed zijn ze nou. Bier? Ja, daar houden onze vrienden wel van (wederom: zie video’s)!

The Sword: deze mannen uit de VS zijn met ‘Apocryphon’ alweer aan hun vierde langspeler toe. Het vertrouwde recept van stevige metal, doom en een vleug retro hardrock komt op dit album nog groter, harder en vooral meer ‘live’ terug, en dat heeft ongewtijfeld alles te maken met het belachelijk uitgebreide tourschema van de band. Een perfecte aanvulling op het heavy ensemble hierboven als je het ons vraagt.

Klabbam, dat was een dikke albumpresentatie, onlangs in Café Altstadt. Komatsu presenteerde haar debuut ‘Manu Armata’ en deed dat zoals verwacht met veel volume, stevige riffs en een vet pak overtuiging. Deze Eindhovense mammoet bevat leden uit Rockcity bands als The Goods, Repomen, GodsChosenDealer en Borehole en dat merk je aan alles. Ervaring genoeg om vanavond een zeer gruizig openingsakkoord aan te slaan.

Aanvang: 19:00 uur
Deuren open: 18:30 uur