Echte mannen rocken met vrouwelijke poëzie

De vier mannen van de band Rood Wit Blauw hebben recentelijk in de Eindhovense studio van PopEi op Strijp-S hun eerste EP opgenomen. Deze gaan ze zaterdag 2 november presenteren. Laat je vanavond verrassen door het aanstekelijke spel van de mannen. Naast de nummers van de EP brengt de band natuurlijk ook ander werk ten gehore. Als support act treed de band Harvest Moon op. Locatie: PopEi, Klokgebouw 300, Strijp-S, Eindhoven. Zaal open: 21.00 uur. Entree: gratis.

De rockende Nederpopformatie Rood Wit Blauw maakt indruk met hun compacte bandgeluid dat gestalte krijgt door de basale bezetting van drum, basgitaar, elektrische gitaar en zang, te horen op nummers als ‘Bed zonder jou’, Rechttoe rechtaan’ en ‘Te veel pijn’. Opvallend contrast met de stevige sound van de band zijn de gevoelige en filosofische teksten met thema’s als liefde, de verhouding tussen man en vrouw en het verliezen van dierbaren.

De wisselwerking tussen de rauwe energie van een rockband en het gebruik van poëtische teksten is wat Rood Wit Blauw uniek maakt en waardoor iedereen – jong, oud, man of vrouw – zich kan herkennen in hun muziek.