Het is de hoogste tijd om weer eens een flinke dot te headbangen. En dat kan! De derde editie van METAALFABRIEK biedt meer kopschudmateriaal dan goed voor je is. Maar een ware metalhead zal hier niet over kniezen. METAL!!!

Het geschiedde zo: in 2010 staken de mannen van Thalanos hun metalheads bij elkaar om een band te beginnen. Optreden was er niet bij, gewoon meteen de studio in. Studioband? Ja, maar tot 2013. Met het album Tears of Valiance en enkele free downloads in de achterzak gaan de brabanders met hun folkmetal de hort op. Laat maar komen!

Ook Druantia vond elkaar in dat zelfde jaar. Na wat wisselingen van de wacht was de band klaar om het feest pas echt te laten beginnen. Maar wel een ontiegelijk hard feestje. Wat de folkmetal van deze Bredanaars uniek maakt, is het gebruik van de fluit. Natuurlijk geeft dit een authentieke Keltische feel, die ook in hun ‘good ol’ drinking songs’ naar voren komt.

Ergens in de omgeving van Eindhoven houdt de melodic metalband Shadowrise zich op. Er wordt hard geëxperimenteerd binnen het genre. Waarom zou je ook één weg kiezen als er meerdere te bewandelen zijn. Oftewel, deze mannen zijn nog zoekende, maar veelbelovend. Wordt vervolgd…

Aanvang: 20:30 uur