The Members zagen het levenslicht in de zomer van 1977 in Surrey, Engeland. Ze hebben hun tanden gescherpt aan het Londense punkcircuit van 1977. De band – bestaande uit Nicky Tesco (zang), Jean-Marie Carroll (gitaar), Nigel Bennett (gitaar), Adrian Lillywhite (drums) en Chris Payne (bas) – was een van de eersten die een succesvolle mix maakten van dub reggae rhytmes en punk attitude en aggressie.

In 1978 namen ze hun eerste album “Solitary Confinement” op bij Stiff Records. Dit wordt door velen nog steeds gezien als de beste plaat die Stiff Records ooit heeft uitgebracht. Daarna verruilden ze Engeland voor de SO36 club in Berlijn. Daar ontwikkelden ze hun geluid verder tot de mix van surf gitaar, dub en voetbalstadion gezang die nog steeds een grote inspiratie vormt voor veel Oi en post-punk bands.

Toen ze in 1979 terugkwamen in Engeland namen ze hun eerste single op bij Virgin Records: “Sound of the Suburbs”. Binnen 3 maanden verkochten ze 250.000 plaatjes en stond het in de Britse top 10, tegenwoordig wordt het gezien als een klassieker in de Engelse Rockscene.

De voortgang van hun carriere bestaat onder ander uit: parkeer en snelheidsboetes, opgesloten zitten in een Nederlandse gevangenis, geweigerde toegang tot Canada, bedreiging door gangsters, intimidering door gewapende bewakers, uitgescholden door rednecks, bespuugd, overladen met flessen en munten, achternagezeten door jaloerse vriendjes en gestalkt door travestieten. Nu hebben ze eindelijk een nieuw album uitgebracht en komen ze Europa in vuur en vlam zetten!

Aanvang: 21:30 uur
Deuren open: 19:00 uur

Rockportaal.nl is aanwezig voor een live review