Rock met een flinke shot metal in PopEi

Donderdag 5 september speelt de band RENTAP een try-out in PopEi (Klokgebouw 300, Strijp-S). We horen u denken… ‘RENTAP, RENTAP? Nee, nooit van gehoord’. Dit kan wel kloppen… het is namelijk een fonkelnieuwe rockband met ex-leden van Pestilence, Exivious, The Devil’s Blood, Cartographer en Bandito. En dan nog dit; RAVAGE4 komt supporten! Zaal open: 20.30 uur. Entree: 4 euro.

Het is even zoeken naar de juiste betekenis van de bandnaam RENTAP, maar ‘worldshaker’ is er wel eentje die onmiskenbaar past. Wat voor muziek het eigenlijk is? Rock met een flinke shot metal en dan zo strak dat het pijn doet, Foo Fighters meets Within Temptation…, om maar even kort door de bocht te gaan. In september komt de debuut EP uit. Enne, hadden we al gezegd dat de band een schone dame achter de mic heeft? Bij deze!

Het ging er flink op vorig jaar bij de heavy rockers van RAVAGE4. Zo deden ze behoorlijk wat shows en schopten ook nog eens het album ‘In Your Face’ de wereld in. En ‘In Your Face’ it is… de krachtpatserij vlamt van het podium en ontziet niks of niemand. Net voor de geplande show in PopEi stapte uit het niets de frontman op, damn! Maar niet getreurd, er is een vervanger… en wat voor één! De invloeden halen ze uit bands als Pantera, POD, Sevendust en Deftones, dus dan weet je het wel. Wij bereiden ons vast voor op een complete ravage.

Aanvang: 20:30 uur