De pers bestempelde het in 2012 uitgebrachte debuutalbum van Navarone als één van de beste rockalbums van de laatste jaren. A Darker Shade Of White is een eclectische combinatie van soulvolle 70’s rock, grunge en psychedelica, verpakt in een uniek, hedendaags jasje. Grootse muziek, waarbij het liedje altijd centraal staat. De zanger is een fenomeen, het gitaarwerk verraadt jarenlang samenspel en de ritmesectie staat als een huis.

Met een exclusieve akoestische show, wil de band een andere kant van Navarone laten zien. Niet door de elektrische instrumenten simpelweg te vervangen door akoestische varianten, maar door de songs geheel opnieuw op te bouwen en te her-arrangeren. Voor deze gelegenheid toverde de band hun repertoire om tot dromerige liedjes, wilde tango’s, rootsy kampvuursongs en onconventionele bombast. Naast songs van A Darker Shade Of White, zal de band ook compleet nieuwe composities ten gehore brengen, vergezeld door een harpiste, een strijkerskwartet en diverse gastmuzikanten van topniveau.

In het voorprogramma kun je genieten van Robin Borneman, singer-songwriter. Robin Borneman is een apart fenomeen. Geïnspireerd door o.a. Nick Drake, Lisa Gerrard en Dead Can Dance, Tom Waits en David Eugene Edwards maakt hij muziek die de duivel bij de hoorns grijpt.
Zonder steun of promotie van een platenmaatschappij bracht deze singer-songwriter uit Oss vorig jaar zijn cd ‘Home’ uit, een prachtplaat vol met melancholische, soms sprookjesachtige liedjes. Dit album ging bij platenzaak Kroese de geschiedenisboeken in, want ‘Home’ was bij hen in het laatste kwartaal van 2012 de op één na best verkochte cd. Alleen de nieuwste cd van Mumford & Sons verkocht beter. Ben Howard, Jake Bugg en Muse liet hij achter zich. Zoiets was met een eigen beheer album nog nooit gebeurd!

Aanvang: 21:00 uur

Rockportaal.nl is aanwezig voor een review.