Kijk, dat vinden wij nu een mooie line up. Een avondje metal met twee bands die samen aan de wieg stonden van een heel nieuw genre: NWOBHM (New wave Of British Heavy Metal). Dat zij ook in 2013 nog steeds potten kunnen breken komen ze deze avond bewijzen; beide bands spelen complete set!

Het hart van de wat oudere headbanger gaat nog steeds sneller kloppen als hij/zij de naam Raven hoort. In de jaren ’80 maakte de band een verpletterende indruk middels haar eerste albums ‘Rock Until You Drop’, ‘Wiped Out’ en ‘All For One’. Het trio rondom de broers Gallagher speelde als één van de eerste bands ter wereld een soort mix van speed metal met power metal. Songs als ‘Faster Than The Speed Of Light’, ‘Hell Patrol’ en ‘Don’t Need Your Money’brachten de metalfans in vervoering. Vooral met hun energieke (en dat is een understatement) live optredens wist de band een onuitwisbare indruk te maken. Aan die optredens dankt de band één van haar koosnamen, namelijk ‘lunatics’. Voor de mannen van Raven een geuzennaam die tot op de dag van vandaag (zie hun website) gebruikt wordt. Innovatief, origineel, enthousiast en compleet gek: dat was en is Raven.
Jonge metalfans krijgen nu de kans om – samen met de oude rockers – te komen kijken naar een band die de metal scene mede beinvloed heeft.

Meer dan dertig jaar geleden richten Kim McAuliffe (Rhythm Guitar/Vocals) en Enid Williams (Bass Guitar/Vocals) een zogenaamde ‘all female rock band’ op, Painted Lady. In 1978 – inmiddels maakte ook gitariste Kelly Johnson deel uit van de band – werd de naam veranderd in Girlschool en in datzelfde jaar bracht men haar eerste single uit ‘Take It All Away’. Die single zorgde ervoor dat de band als support mee op tour mocht met Motorhead!
In 1980 bracht de band via het legendarische Bronze label haar eerste full length plaat uit, ‘Demolition’, waarna tours volgden met Uriah Heep, Black Sabbath en opnieuw met Motorhead (met wie een nummer werd opgenomen op de ‘St. Valentines Day Massacre’ EP en wat in de Top 5 terecht kwam in de Engelse charts). Vervolgens verscheen het abum ‘Hit And Run’ en met dat album kregen de dames ook voet aan de grond in Amerika en Canada. In 1982 verliet Enid Williams de band en zij werd vervangen door Gil Weston van de punkband The Killjoys. In 1984 verliet Kelly Johnson de band en werd vervangen door Criss Bonacci. De band bleef nog een tijd trouw haar albums uitbrengen al werd de frequentie – en daarmee het succes – vanaf midden jaren negentig steeds minder.
In 2002 bracht de band het album ’21st Anniversary’ uit, met nieuwe gitariste Jackie Chambers maar ook weer met de teruggekeerde Enid Williams op bass.

In 2011 tenslotte werd het opnieuw opgenomen ‘classic’ album ‘Hit And Run’ uitgebracht en liet de band weten weer uitgebreid te gaan touren. Nu komen ze dus ook naar Helmond, om samen met Raven de hoogtijdagen van de Britse metal te herleven.

Deuren open: 19:30 uur