De zomer van 2013 wordt steeds harder. Met bands als Kvelertak, Fear Factory, Killswitch Engage, Walls of Jericho en zojuist bevestigd EXODUS, weet je dat je af en toe de hitte moet gaan opzoeken in de concertzaal van Dynamo.

Daar hebben we even op moeten wachten, maar het is zover. Het Amerikaanse Thrashkanon Exodus zal op het Dynamo podium staan. De band stond in 1981 samen met o.a. Metallica en Slayer aan de wieg van Thrash metal. In de orginele bezetting zaten naast de inmiddels overleden zanger Paul Baloff, Gary Holt (speelt nu ook bij Slayer) en Metallica’s Kirk Hammett. Met invloeden uit de NWOBHM als Iron Maiden en een behoorlijke dosis punk ontstond de Thrash metal.

Dat de band dik 30 jaar na het onstaan van Thrashmetal nog steeds actueel is, bewijzen de platen en vooral de kneiterruige shows die de band doet. De line-up is de afgelopen jaren flink veranderd, maar met een gitarist als Gary Hold en de nummers van oa “Bonded By Blood” en “The Atrocity Exhibition Exhibit A”, weet je dat je van je sokken geblazen wordt.

Thrash is (gelukkig) weer hipper dan het roze Pinkpop petje. Veel jonge metalgasten kunnen weer flink vooruit met het Thrashgenre, en zo ook het Belgische Evil Shepherd. Met het album “Evil Through Darkness…And Darkness Through Death”, laat de band zien dat ze niet het zoveelste Slayer of Exodus coverbandje zijn. De tour met Aura Noir heeft al laten zien dat Evil Shepherd niet het zoveelste neo Thrash bandje is. Komt dat zien en meemaken!

Aanvang: 20:30 uur
Deuren open: 20:00 uur

Rockportaal.nl is aanwezig voor een live review.