Er zijn maar weinig hedendaagse metalbands zo populair als Lamb Of God. Wij vinden dat niet zo vreemd. De partij albums die deze Amerikanen tot nu toe uitbrachten, zijn tot de nok toe gevuld met een modern klinkende partij metal waarin de riffs, de breaks en de hooks ongekend effectief zijn. Als vaandeldrager van de zogenoemde New Wave Of American Heavy Metal (NWOAHM) is Lamb Of God al vaak de opvolger genoemd van het legendarische Pantera. Ongenadig hard, akelig strak en voorzien van een authentieke frontman in de vorm van Randy Blythe. Het vijftal keert begin 2014 terug naar Europa voor een reeks concerten. Dat moet een boeiend en beukend geheel worden, zo lijkt ons!

De special guest op deze tour is een graag geziene gast in 013. Maar liefst 3 jaar op rij stond de Poolse death metal band Decapitated op Neurotic Deathfest. Na een tragisch busongeluk in 2007 waarbij de drummer omkwam en zanger in een coma terecht kwam maakte de band in 2009 een doorstart met een nieuwe lineup. Het resultaat is te horen op het laatste album ‘Carnival Is Forever’, waar de band bruter, technischer en groovier klinkt dan ooit van tevoren!

Ook het Amerikaanse Huntress komt mee. Deze redelijke nieuwe band is al zowat een huisband in 013 aan het worden. Vorig jaar stonden ze al in het voorprogramma van DragonForce en op eigen kracht in Stage01. De band onder leiding van de supertoffe en sexy frontvrouw Jill Janus maakt groovende, occulte heavy metal met de herkenbare demonische krijsen van voorgenoemde dame.

Aanvang: 20:00 uur
Deuren open: 19:00 uur

Rockportaal.nl is aanwezig voor een live review.