Het is de hoogste tijd om weer eens een flinke dot te headbangen. En dat kan! De tweede editie van METAALFABRIEK biedt meer kopschudmateriaal dan goed voor je is. Maar een ware metalhead zal hier niet over kniezen. METAL!!!

DYSTOPIA
Na een paar zwarte sabbatsjaren achter de kiezen besloot Dystopia om weer samen door één deur te gaan. En dat doen de Heldenaren met verve. De band heeft de blackmetal (met thrash/death invloeden) weer omarmd en treedt vol goede en kwade moed de duisternis in. Resultaat? De in 2012 gereleaste full length ‘Decay’ en ondermeer een mooie spot op ‘Distortion’ in het Klokgebouw.

RÁN
Voor IJslander Nekron was het na vijftien jaar zonder muziek weer de hoogste tijd om weer een band uit de grond te stompen. Zo geschiedde… in 2008 was daar dan RÁN. De Nederlands/IJslandse band heeft het graag compromisloos en de muziek is dan ook eclectisch te noemen. Invloeden…? Black Metal, Hard/Shock Rock en 80’s Thrash en voeg daar de Noors/IJslandse afkomst aan toe.

CONCEDO NULLI
De Rotterdammers van Concedo Nulli laten zich niet vast pinnen op een genre. Luisterend naar de muziek kun je geen andere conclusie trekken dan dat we het over Metal hebben. Dat is al een pluspunt. Zelf noemen ze het ‘Independent Metal’. Vaag? Liefhebbers van Death en Thrash komen wel degelijk aan hun trekken.

Aanvang: 21:00 uur