De affiche van Graspop Metal Meeting 2016 krijgt almaar meer vorm met alweer 10 toevoegingen. Nieuw op de affiche zijn de punkhelden van ANTI-FLAG en BAD RELIGION, dé occulte band van het moment GHOST, de duivelsdicipelen van BEHEMOTH, het Belgische sludgegeweld STEAK NUMBER EIGHT, de energieke mannen van SKINDRED, het metalcore gezelschap ARCHITECTS, en voor het eerst in Dessel: MONSTER TRUCK, HALESTORM en SIKTH.

Klik hier voor een overzicht per dag van alle bands die hun komst al hebben bevestigd.

Drie dagen zwaar festivalgeweld, dat overleef je niet zonder (een beetje) nachtrust. Graspop Metal Meeting biedt je daarom de volgende opties:

De FESTIVALCAMPING ligt naast  de Metal Plaza en de festivalweide, en is toegankelijk vanaf donderdag 16 juni (14 uur) tot maandag 20 juni (12 uur). De toegang is inbegrepen in elk festivalticket. Je kan er overnachten in je eigen tent. Wie geen zin heeft om met tent en luchtmatras te sleuren, kan een tent huren. Leer hier meer over de festivalcamping.

Je wilt geen minuut van het festival missen, maar bent toch gesteld op je nachtrust? Op METAL TOWN slaap je in een Festicabin ofFestihut, of je huurt er een staanplaats voor je eigen mobilhome, caravan of tent. Gelegen op een kleine kilometer van het festivalterrein, biedt Metal Town heel wat extra faciliteiten: een lekker uitgebreid ontbijtbuffet, elektriciteit op elke slaapplek, toiletten, gratis douches en een pendelbus naar het festival (voor wie écht niet te voet wil gaan). Lees hier meer over Metal Town.

Ga je volop voor comfortabel overnachten tijdens het festival? Samen met vakantiepark Kempense Meren heeft Graspop Metal Meeting een unieke formule uitgewerkt. Temidden van uitgestrekte bossen, op zo’n 15 km van het festival, kan je een VAKANTIEHUIS boeken. Een leuk GMM welkomstpakket ligt er op jou te wachten en we zorgen ook voor een pendelbus naar het festival. Tussen de optredens door kan je natuurlijk ook gaan zwemmen in het subtropische waterparadijs. Maar haast je, want er zijn nog maar enkele huisjes vrij! Lees hier meer over het vakantiepark.