Donderdag 11 augustus vinden de laatste optredens en opnames in het kader van de BOA CityTour plaats. Deze avond betreden Racoon en Björn van der Doelen met zijn band het podium van CC Deurne in Deurne. Het eerder via de Bavaria Open Air festivalwebsite aangekondigde BOA CityTour optreden van Alain Clark op 9 augustus komt daarmee te vervallen. De opnames die 11 augustus gemaakt worden, zullen op 13 en 20 augustus te zien zijn op Omroep Brabant.

De BOA CityTour is een initiatief van Bavaria Open Air in samenwerking met Bavaria en Omroep Brabant, ter promotie van Bavaria Open Air. Dit openluchtfestival vindt plaats op zaterdag 27 en zondag 28 augustus op het terrein van bierbrouwerij Bavaria in Lieshout, acts als Caro Emerald, UB40, Within Temptation en Guus Meeuwis staan op het programma.

Aan de BOA CityTour is ook een competitie-element verbonden, waarmee een podiumplek op Bavaria Open Air te verdienen is. De winnaar hiervan wordt ook op 11 augustus vastgesteld. Zie www.boacitytour.nl voor meer informatie en nieuws over de BOA CityTour.

Het programma van Bavaria Open Air is op één act na (de winnaar van de BOA CityTour) compleet en ziet er momenteel als volgt uit, per dag en op chronologische volgorde:

zaterdag 27 augustus: winnaar BOA CityTour; Tim Knol; Kane; Di-rect; Alain Clark; BZB; Within Tempation; UB40

zondag 28 augustus: Björn van der Doelen Energy4All Band (mmv Mick Wilson, Frank Lammers, Sita en Jochem van Gelder); Van Dik Hout; Frank Boeijen  & Band; Jacqueline Govaert; Waylon; Caro Emerald; Guus Meeuwis; Loco Loco Disco Show

Op zaterdag gaat het terrein om 12.00 uur open, op zondag om 11.30 uur.

Voorverkoop
Ondanks de begin juli ingevoerde BTW-verhoging, blijven de ticketprijzen voor Bavaria Open Air ongewijzigd. Een ticket voor zaterdag 27 augustus kost € 45,- en voor zondag 28 augustus € 35,-, de prijs voor een passe-partout  bedraagt  € 70,-.  Kaarten zijn verkrijgbaar via de website en/of bij een aantal regionale voorverkoopadressen.  Groepen vanaf 20 personen kunnen tickets reserveren via reserveringen@bavariaopenair.nl. Zie www.bavariaopenair.nl voor meer informatie over de ticketverkoop en het festival in zijn algemeen.