Wie Turin Brakes niet kent, herkent waarschijnlijk onmiddelijk Crowded House in hun wonderschone feelgood popliedjes met folky inslag en meerstemmige zang.

Het in 2013 verschenen nieuwe album van Turin Brakes werd met lovende recensies ontvangen en vormt een overtuigend nieuw hoofdstuk in hun muzikale carrière. Wat gebeurt er met een optimist als hij wordt geconfronteerd met de realiteit van het moderne leven? Dat is een van de vragen van dit sublieme zesde album. Een nieuw wapenfeit dat kunstenaars weet te inspireren. Een prachtig beeldend klokkenspel met de pastorale psychedelica van Pink Floyd, de ziel van de zonsondergang van Laurel Canyon en de blues van de Mississippi Delta.Met We Were Here hervindt de band Olly Knights en Gale Paridjanian die live bijgestaan worden door Rob Allum en Eddie Myer op bas en drums. Turin Brakes bezit een hypnotiserende verzameling liedjes die ruiken naar de klassieke releases van de jaren ’70. We Were Here werd opgenomen gedurende twee weken van achttien uur per dag in de legendarische Welsh studio Rockfield.

This Land maakt alternatieve pop/rock. De muziek is divers, energiek, mysterieus, dynamisch en meerstemmig. De band speelt meeslepende songs met een eigenzinnige kijk op de wereld. Met meerstemmige zang, een energieke ritmesectie die staat als een huis en harmonische gitaar- en pianopartijen creëert This Land uiteenlopende sferen met een duidelijk eigen sound. Het glooiende stemgeluid en de indringende woorden van leadzanger Harald Heukers loodsen je door dit avontuurlijke muzikale landschap vol dynamische uitspattingen.

Aanvang: 20:30 uur
Deuren open: 20:00 uur

Rockportaal.nl is aanwezig voor een live review.