Qntal komt 12 februari P60 voorzien van een flinke portie electro-medieval muziek!

De Duitse band timmert al aan de weg sinds ze in 1992 hun versie van ‘Ad Mortem Festinamus’ uitbrachten. Afgelopen jaar kwam alweer album nummer 7 uit, en om het makkelijk te maken hebben ze die Qntal VII genoemd. De namen van de zes eerdere albums kwamen ook netjes in volgorde overeen.

De creativiteit die ontbreekt bij het benoemen van hun albums, is des te meer te vinden in hun muziek. De band haalt hun inspiratie en teksten uit allerlei middeleeuwse liederen, poëzie en andere teksten en weet die een enorm moderne draai te geven. Kenmerkend voor dit geluid is de mezzosopraan zang van vocaliste Syrah die samenkomt met krachtige beats en de stuwende synthesizer. Qntal VII is het eerste album van de band in zijn huidige samenstelling; violiste en back-up zangeres Mariko voegde zicht in 2010 definitief bij het drietal bestaande uit zangeres Syrah, multi-instrumentalist Michael Popp en live-drummer Markus Köstner.

Kelten zonder Grenzen, bestaande uit Coca en Lies, is een Nederlandse balfolkband. Met drums, twee harpen en een draailier maken ze muziek die je naar een andere wereld brengt. Soms lieflijk en vrolijk, maar soms ook duister. In 2013 kwam hun tweede cd ‘Le Chéile’ uit, wat ‘samen’ betekent.

Dat middeleeuwse muziek tijdloos is bewijst Qntal al meer dan 20 jaar. Dat zullen ze 12 februari eens te meer duidelijk maken in P60!

Zaal open: 20:00
Aanvang: 20:30
Ticket VVK: € 16,00
Ticket zaal: € 17,50