We hebben drie van de beste dark ambient-artiesten uitgenodigd om dit jaar op de X-Rated Stage te spelen. Deze drie vormen de punten van een muzikale driehoek tussen de donkerste ambient, de meest fascinerende ritmes en de diepste emoties. Summer Darkness presenteert live on stage:

Empusae
Peter Bjärgö
Desiderii Marginis

Peter Bjärgö is voornamelijk bekend van zijn werk met de neoklassieke darkwaveband Arcana die hij in 1994 oprichtte. Sindsdien bevindt de band zich in de bovenste regionen van het genre. De muziek die Bjärgö onder zijn eigen naam uitbrengt is minder neoklassiek, maar is persoonlijker en donkerder van aard.

Dark ambient zwaargewicht Desiderii Marginis is een soloproject dat in 1993 werd opgericht door Johan Levin. Zijn muziek is in de underground bekend door de zwaarte van het geluid en de alles-absorberende atmosfeer die hij creëert. Het contemplatieve karakter van de muziek dwingt de luisteraar om de adem in te houden en zichzelf te verliezen in de dikke lagen geluid.

Vorig jaar bewonderden bezoekers van Summer Darkness de rituele en industriële soundscapes van Empusae al, dus vroegen we Nicolas van Meirhaege om terug te komen naar Utrecht voor nog een optreden. De muziek waarin intrigerende structuren ritme en sfeer tot een geheel verbinden, past perfect naast de andere acts.

locatie: Tivoli Spiegelbar
datum: 13 apr 2013
entree: € 12.00
zaal open: 18:30u
aanvang: 19:00u