Met de spiksplinternieuwe cd Boys do Cry onder de arm begint SBBB in 2013 weer aan hun meest favoriete bezigheid: spelen!

Ze leken even weg, de mannen van Stuurbaard Bakkebaard. Maar niets is minder waar, SBBB doet het weer! Ze zijn op weg. Naar W2 Poppodium. Met een spiksplinternieuwe CD onder de arm beginnen de mannen weer aan hun meest favoriete bezigheid: spelen!
Terug als trio en terug naar de oorsprong. Na de ontdekkingsreis met DNA en de filmmuziek van Doodslag (met Theo Maassen) heeft SBBB er weer zin an. Met een sound die is gegroeid naar minder toeters en minder bellen, maar mét meer ziel en meer zaligheid!
Aanvankelijk werd Stuurbaard Bakkebaard veelvuldig vergeleken met artiesten zoals G. Love, Tom Waits en de Kift. De band staat bekend om het onconventionele gebruik van hun instrumenten. In later werk wordt het experiment in toenemende mate opgezocht.

Omgeven door het groen, de rust en de stilte schrijft Jeroen Kant prachtige Nederlandstalige liedjes en gedichten vol liefde, humor en zelfspot. De pers sprak van “een onmiskenbaar groot talent”. Er werden lijnen getrokken met Dimitri van Toren, Bram Vermeulen en Boudewijn de Groot, maar bovenal is Jeroen gewoon zichzelf.
Met zijn rossige krullen onder een aftandse hoed staat hij stampend op een antieke houten zeepkist. Zonder een blad voor de mond te nemen loodst hij zijn publiek al predikend, zingend, lallend en dichtend door zijn charmant brakke wereld. Het is tragisch, komisch en poëtisch. IJzersterk, messcherp, bezield, eigenzinnig en volkomen origineel.
In 2009 bracht hij zijn eerste studioalbum ’t Komt Wel Goed uit. In 2011 verscheen zijn tweede album Goud of op je bek Gaan. Ook won hij dat jaar de publieksprijs van De Grote Prijs van Nederland in Paradiso Amsterdam. In 2012 speelde hij 11 dagen lang zeer succesvol zijn eenmansvoorstelling in zijn zelfgebouwde theater/saloon op Theaterfestival Boulevard ‘s-Hertogenbosch. Jeroen’s derde studioalbum “De Lafaard Kapitein” komt mei 2013 uit en zal de eerste release van het eigen “Bastaard Platen” zijn.

Aanvang: 21:00 uur
Deuren open: 20:00 uur

Rockportaal.nl is aanwezig voor een review.