De heren van Eleven’s Eve en Turbulence trakteren op een strakke portie symfonische en progressieve rock tijdens deze Valentijnsdag op vrijdag 14 februari 2014. Geen knuffelrock dus in PopEi (Klokgebouw 300, Strijp-S), of toch wel?! Zaal open: 21.00 uur. Entree: 5 euro.

Dat in menig café bands ontstaan is niet het best bewaarde geheim en dit is in Helmond niet anders. Zo geschiedde het voor Eleven’s Eve in 2011. Nieuw aan het muzikale front zijn ze niet, zo zaten de leden ondermeer al in Ricocher, Darwin’s Pride en Casual Silence. De eerste periode coverden ze van gezamenlijke helden als Marillion, Savatage, Saga, Avantasia en Toto, maar daarna zijn ze overgestapt naar eigen composities. Als je de band moet geloven komt de muziek het meest tot zijn recht op het podium…, we geloven ze graag.

Voor het supporteren is het Eindhovense Turbulence uitgenodigd. De band maakt progressieve rock met een metalinjectie. Ook de invloeden van de post-grunge zijn nooit ver weg. Toegankelijk blijft het wel, de songs zijn catchy as hell en grooven als een dolle. Wanneer je de band hoort wordt het snel duidelijk waar de bandnaam vandaan komt.