Na een periode van stilte komt de Nijmeegse band De Staat weer naar Den Bosch. Terwijl wij deze show bevestigen zit Torre nog in Nashville Tennessee, alwaar hij met niemand minder dan Vance Powell, de rechterhand van Jack White, de allerlaatste hand legt aan het in september te verschijnen nieuwe album van De Staat.

De Staat debuteerde in 2009 met “Wait for Evolution”, en stond daarna in korte tijd al op de grotere podia en festivals zoals Lowlands, Pinkpop, maar ook internationaal op festivals als Sziget en Glastonbury (UK). Het album werd bekroond met diverse awards, en in 2011 ontving de band de 3FM Award voor Best Alternative Act. Het tweede album “Machinery” verscheen in 2011. De Staat speelde wederom in zalen en op festivals in heel Europa, met een speciaal voor hen gebouwde machine die fungeerde als extra instrument/bandlid tijdens de liveshows.

Ian Clement kennen we niet enkel als frontman van stonerrocktrio Wallace Vanborn, maar nu ook met een soloproject. Behalve een begenadigd frontman/zanger/gitarist, is Ian uiteraard ook een nogal geweldige songschrijver. Bij Wallace Vanborn verkoopt hij u spreekwoordelijke kopstoten, als Ian Clement legt hij eerder een koude hand in uw nek met pakkende, verhalende songs. Zijn debuutplaat ‘Drawing Daggers’ is spek naar de bek voor al wie houdt van Mark Lanegan, Nick Cave of pakweg Dan Auerbach.

Aanvang: 20:45 uur
Deuren open: 20:00 uur

Rockportaal.nl is aanwezig voor een live review.