De Nederlands-Amerikaanse Laura Jansen brak in 2009 door met het album ‘Bells’, met daarop onder andere de singles ‘Single Girls’, ‘Use Somebody’ en ‘Wicked World’. in maart heeft ze haar tweede album ‘Elba’ uitgebracht en vanaf april trekt ze door het land met haar nieuwe clubtour.
Het succes van Jansens debuut was enorm. Het album stond meer dan 90 weken in de Nederlandse Album Top 100 en verkocht meer dan 70.000 exemplaren. Tevens bereikte het de eerste plaats in de iTunes-chart. In december 2012 ontving Laura Jansen een Zilveren Harp.
Het nieuwe album ‘Elba’ wordt voorafgegaan door de single ‘Queen Of Elba’, die op 19 februari zijn primeur beleeft. ‘Elba’ is geproduceerd door Matt Hales (Aqualung), die eerder werkte met artiesten als Lianne La Havas en Jason Mraz. De titel van het album verwijst naar het eiland voor de kust van Italië waar Napoleon in ballingschap verbleef. Naast de eerste single ‘Queen Of Elba’ bevat het album ook de song ‘Same Heart’ waarbij Laura Jansen een samenwerking aangaat met Tom Chaplin (Keane). Tijdens de slotavond van Serious Request 2012 speelde Laura Jansen het nummer op het moment dat de drie 3FM DJs het Glazen Huis verlieten.

Sunday Sun verzorgt de ideale soundtrack voor zorgeloze dagen met tijdloze popliedjes om verliefd op te worden. Aanstekelijke melodieën, herkenbare teksten en een positieve insteek in de traditie van Tom Petty, Crowded House en The Shins. Sunday Sun is het geesteskind van vier jonge veteranen: Koen-Willem Toering (Woost), Yoshi Breen (RubyQ), Wouter Rentema (GEM, Laura Jansen, Jacqueline Govaert) en Jan Teertstra (Wooden Saints, Laura Jansen) hebben hun sporen allang verdiend. In 2012 bracht de band drie EP’s uit, de heren waren al 3FM Serious Talent en ze gaven een succesvolle show op Noorderslag dit jaar. En nu wordt er gewerkt aan nieuwe materiaal voor de komende zomerfestivals.

Wanneer: dinsdag 16 april
Waar: Oosterpoort Groningen
Aanvang: 20:00 uur

Rockportaal.nl is aanwezig voor een review.