The Charm The Fury
Wat goed is komt snel. Het Nederlandse The Charm The Fury had zijn debuut op het podium nog niet gemaakt en debuut-EP ‘The Social Meltdown’ was nog niet uit, of de band had al meer dan 20.000 likes op Facebook. En terecht! De metalcoreband, met zangeres Caroline Westendorp als frontvrouw, doet het allemaal net even anders. De grunts van Caroline worden afgewisseld met cleane zang en een stortvloed aan breakdowns met inventieve melodieën. Het is niet vreemd dat The Charm The Fury na de debuut-EP opgepikt is door het vermaarde Franse label Listenable Records.
The Charm The Fury is voer voor liefhebbers van August Burns Red, Every Time I Die of Architects.

Ann My Dice
Ann My Dice is een Rotterdamse metalband die zich laat inspireren door veel verschillende stromingen binnen de metalscene. De afwisseling tussen rustige melodische stukken en snoeiharde metalen maakt de hele set spannend om naar te luisteren. De band bestaat sinds een aantal maanden uit vier leden, nadat het een half jaar met drie leden gespeeld heeft. Nu bestaande uit Tim van Vliet op de drums, Victor Heijink op de basgitaar, Nils Stok op de vocalen en gitaar en Ian Izeboud op de gitaar.

The Royal
5 gedreven muzikanten, die ieder op hun eigen manier de hedendaagse metal/hardcore scene proberen te veroveren.Kort na de start van hun band werd begonnen aan het schrijven en opnemen van de eerste nummers. Deze jonge mannen laten enorme potentie zien met hun zelfgeschreven nummers, die zowel tekstueel als muzikaal kracht uitstralen en tegelijkertijd ontroerend zijn. Hoewel The Royal pas sinds eind 2012 bestaat, hebben ze al samen mogen spelen met bands als; Parkway Drive, Asking Alexandria, The Ghost Inside en Funeral For A Friend.
Na de EP “Origins” en de single “Blind Eye” kunnen we in 2014 hun eerste full length album verwachten.

Aanvang: 20:30 uur
Deuren open: 20:00 uur

Rockportaal.nl is aanwezig voor een live review.