Birdy is back. In 2011 wist de jonge Britse singer-songwriter met haar debuutalbum de nummer #1 positie te veroveren in een hoop Europese landen. Voornamelijk met haar eigen interpretaties van andere nummers, zoals de dikke hit die ze scoorde met ‘Skinny Love’ (een cover van Bon Iver). In Nederland behaalde dit nummer maar liefst drie keer platina. Nu is Birdy terug met het nieuwe album ‘Fire Within’, waarop ze meer op de voorgrond treedt als songwriter.

Voor ‘Fire Within’schakelde Birdy enkele prominente namen in zoals Ryan Tedder (Beyoncé), Dan Wilson (Adele) en Ben Lovett (Mumford & Sons). De liedjes op het album putten veelvoudig uit bekende thema’s als liefde en passie, zoals ook de eerste single ‘Wings’ laat horen. Maar Birdy verrast ook met een upbeat nummer als ‘Light Me Up’. En ze schreef dus mee aan alle nummers op de plaat, het leeuwendeel komt zelfs geheel uit haar pen. Al met al staat ‘Fire Within’ voornamelijk voor de groei van de jonge Britse: op persoonlijk vlak, qua sound en als songwriter.

De jonge singer-songwriter Billy Lockett is afkomstig uit het Britse Northampton en debuteerde vorig jaar met de EP ‘White Noise’. Lockett maakt verhalende indiepop, gezongen met soulvolle stem en ondersteund door geraffineerde gitaar- en toetsenpartijen. De nummers ‘Don’t Wait Up’ en ‘Balance’ werden al opgenomen in de BBC Radio 1 Introducing playlist. Een naam om in de gaten te houden.

Aanvang: 20:00 uur

Rockportaal.nl is aanwezig voor een live review.