Drummers met hart voor rock en bluesrock kennen zijn naam wel: Kofi Baker. Op 18 november geeft de beroemde drumvirtuoos een drumclinic in PopEi. Twee dagen later treedt hij op in café Wilhelmina in Eindhoven.

Als veertienjarig jochie drumde hij al mee met zijn vader, Ginger Baker. Deze befaamde drummer vormde in de jaren zestig met gitarist Eric Clapton en bassist Jack Bruce de legendarische band Cream. Het verhaal gaat dat Kofi’s vader hem cocaïne liet snuiven toen de jongen zich voorafgaand aan een optreden niet zo lekker voelde.

Gelukkig is het Kofi gelukt om van de van de drank en drugs af te blijven, ondanks de levensstijl van zijn vader. Voorafgaand aan een mini-tour door Europa verzorgt hij op 18 november een drumclinic voor MuziekKompas.

Mis het niet! Kofi zal al zijn drumgeheimen prijsgeven. Deelnemers aan de clinic worden getracteerd op een solo-optreden van Kofi Baker. Bovendien kunnen ze naar hartelust vragen stellen: over zijn drumtechniek, maar ook over zijn leven als zoon van Ginger. Deze unieke meet and greet vindt plaats in het Klokgebouw en is toegankelijk voor alle leeftijden.

Voorafgaand aan de clinic is er gelegenheid voor een gratis drumles van de drumlegende. Neem enkel je drumkruk, snare, statief en stokken mee. De drumles begint om 18:00 uur, de clinic om 19:00 uur. Deelname aan de clinic kost €5,-

Veelvuldig DCMA winnende gitarist Joe Brozio (D) zal zich later die week samenvoegen bij Kofi Baker en Bob Willemstein voor een optreden in café Wilhelmina. Op 20 november staat deze avond in het teken van Cream-muziek en ook een paar Blind Faith-nummers zullen zeker niet ontbreken. Een ware ‘Cream experience’ voor fans, of als je van de 60′s rock en bluesrock muziek houdt. Net als de originele bezetting zullen zij ook het improvisatie werk laten horen, een muzikaal hoogstandje! Aanvang 21:00 uur.

Clinic 18 november:
Aanvang drumles: 18:00 uur
Aanvang clinic: 19:00 uur
Kosten: €5,-
Locatie: PopEi, Klokgebouw 300, Eindhoven (Strijp-S)

Meer informatie: www.mijnmuziekles.nl