De artiest letterlijk van het podium halen en daarmee het publiek een persoonlijke ontmoeting met de artiest en zijn muziek bieden, dat is het unieke van een avond Hotelgasten.

Leon Verdonschot, de presentator vertelt: “Bij Hotelgasten zitten de gast en ik samen op het podium, maar zo voelt het niet. Het voelt alsof we met 200 mensen bij de gast op schoot zitten. Dat geldt voor ons gesprek, en vervolgens voor het optreden. Misschien vind ik dat wel het mooiste aan Hotelgasten: dat het eerste uur (het interview) en het tweede uur (het optreden) weliswaar door een pauze zijn gescheiden, maar elkaar versterken.

19 juli is de gast: Anneke van Giersbergen!

Anneke van Giersbergen, geboren in Sint Michielsgestel, is al sinds haar 12e jaar actief als zangeres. Van schoolkoor tot jarenlang de leadzangeresvan the Gathering tot het voorprogramma van Within Temptations in 2011. Van Giersbergen heeft een brede ervaring met diverse (eigen) popgroepen, bewerkte een kindervoorstelling en componeerde onlangsmuziek voor het project Raveleijn in de Efteling. Een muzikale duizendpoot, die deze zomer exclusief vertelt én optreedt tijdens Hotelgasten in de Kersouwe.

Verdonschot weet dat het publiek een uur lang aan de lippen zal hangen van deze unieke gast, die met het gesprek min of meer haar eigen voorprogramma verzorgt. “De gesprekken pakken altijd even intiem als informeel uit, alsof we niet op een podium zitten, maar werkelijk in een hotelbar, omringd door vrienden. En vervolgens, bij het optreden, blijkt de zaal al zo in de leefwereld van de gast gekropen, dat alles wat zojuist is verteld, toegelicht en onthuld, doorklinkt. In de nummers. De aandacht. En het applaus.”

Waar: Natuurtheater Kersouwe te Heeswijk-Dinther
Aanvang: 19:00 uur

Rockportaal.nl is aanwezig voor een review