Kowai is een gothic rock/metal band uit Utrecht. De band onderscheidt zich van anderen door het samenvoegen van muziekgenres zoals metal, rock, symphonic, en doom, en door de beklemmende melancholische sfeer die de nummers creëren. Frontvrouwe van de band is Laura, en Kowai wordt gecompleteerd door zanger/grunter/gitarist Bertran, gitarist Arjen, toetsenist Ruben, bassist Rik, en drummer Joost.

Kowai heeft geopend voor bands als Stream of Passion, Trail of Tears, Nemesea en Autumn, heeft de finale behaald van het Radio 538 Demo Duel, is gedraaid op oa. KinkFM, heeft in Paradiso, P60 en Bibelot gespeeld, en heeft zelfs internationale optredens gedaan.

Op dit moment is Kowai hard aan het schrijven voor de eerste full-length release (gepland voor begin 2013), die geproduceerd wordt door Joost van den Broek (ex-After Forever). Blijf ze in de gaten houden door naar één van hun live optredens te gaan, of door hun website/facebook/twitter te bezoeken!

Only Fate Remains speelt een combinatie van rock/metal, beïnvloed door gothic, atmosferische, melodische en progressieve invalshoeken, gecombineerd met een krachtige, heldere, rockstem. Door deze combinatie onderscheidt de band zich duidelijk van andere bands in de Gothic Rock/Metal scene.[3] Bands waar Only Fate Remains qua sound overeenkomsten mee heeft zijn The Gathering, Lacuna Coil en Evanescence.
Daarnaast won Only Fate Remains de Noord-Hollands Glorie 2004 en behaalde als enige Gothic rock band in Nederland de halve finale van De Grote Prijs van Nederland.
Only Fate Remains heeft inmiddels meer dan 100 shows gespeeld in Nederland. Verder heeft de band opgetreden in bekende clubs zoals 013, Vera, Kade, P60, Mezz, Tivoli en festivals als Summer Darkness Festival. Only Fate Remains deelde het podium met bands als The Gathering, My Dying Bride, Paradise Lost, Epica, After Forever, Delain, Stream of Passion, Orphanage en Autumn.

Aanvang: 21:30 uur
Deuren open: 16:00 uur

Rockportaal.nl is aanwezig voor een review.