Samen met stadsgenoten Dark Tranquility en At The Gates legt het Zweedse In Flames de basis voor de zogenoemde Göteborg-sound: brute death metal met flink wat ruimte voor keyboardpartijen en Iron Maiden-achtig gitaarwerk. Het levert klassieke albums op als ‘The Jester Race’ (1995) en ‘Whoracle’ (1997). Het muzikale geweld blijkt van grote invloed op ontzettend veel moderne metalbands. In Flames blijft zichzelf echter door ontwikkelen. Vanaf het begin van deze eeuw experimenteert de band steeds meer met andere stijlen zoals pop en rock, maar nergens doen die creatieve stappen geforceerd aan. Het toegankelijke geluid levert de heren echter wel een veel grotere fanbase op. In september verschijnt ‘Siren Charms’, het elfde studioalbum van In Flames. Vanzelfsprekend gaat die release gepaard met een tournee. Het vorige optreden in 013 was ram uitverkocht, dus we raden je aan om er snel bij te zijn; de show van In Flames op 20 oktober is namelijk de enige in Nederland.

In Flames neemt vandaag wel twee héél erg sterke supports mee! While She Sleeps behoeft eigenlijk geen introductie meer. In een overvolle metalcore scene lukt het deze band om boven de middelmaat uit te torenen. Hoe? Heel simpel: betere nummers, orignielere breakdowns en een flinke portie hardcore. In het voorprogramma van Bullet For My Valentine moesten ze helaas cancellen, maar nu komen ze terug naar 013!

Wovenwar is een nieuwe band, maar dit zijn ook bepaald geen kleine jongens. Na de celstraf van de zanger van As I Lay Dying zijn de andere leden verder gegaan onder de naam Wovenwar. De muziek is dit keer minder metalcore en meer melodeath, waar de Göteborg-sound niet ver weg is. Met een glansrol voor zanger Shane Blay, juist, die zanger van Oh, Sleeper. Het is de eerste show in Nederland van deze band, dus mis het niet!

Let op: van 18 t/m 23 oktober is er beperkt of geen treinverkeer van en naar Centraal Station Tilburg. Hou rekening met extra reistijd.

Tijdschema (onder voorbehoud)
19:45-20:15 Wovenwar
20:30-21:10 While She Sleeps
21:35-23:05 In Flames

Rockportaal.nl is aanwezig voor een live review.