In 2013 is 3voor12/Eindhoven in samenwerking met GlowFM en PopEi gestart met 3voor12/Eindhoven Café, de live radio-uitzending in het café van PopEi. Ook dit jaar vindt weer iedere twee maanden de radio-uitzending als publiekelijk event plaats, met vaste presentatoren Patric Muris en Bob Schellens. De gasten zijn iedere editie anders. In 2013 speelden Ernest van Aaken, De Nuance, Def Americans en D Deadly een paar nummers voor het aanwezige publiek én voor de luisteraars thuis. Tijdens de eerste editie van 2014 op 22 januari is Iris Penning te gast voor een mini optreden. Locatie: PopEi (Klokgebouw 300, Strijp-S). Open: 20.00 uur. Aanvang: 21.00 uur. Entree: gratis.

En zij is allang geen onbekende meer voor Eindhovense muziekliefhebbers. Met heel wat optredens in eigen stad achter de rug, waaronder onlangs nog als voorprogramma van Janne Schra, is haar ster langzaamaan rijzende. In maart verschijnt haar debuutalbum ‘Droomverf’, met mooie, oprechte, speelse en vaak ook wel poëtische liedjes. Penning schrijft zelf haar nummers, bij voorkeur in het Nederlands. Ze wordt wel eens vergeleken met Eefje de Visser, ergens treffend, maar ze is toch ook weer echt heel anders. Heel eigen. Ze heeft niet zoveel met jammerende singer-songwriters, met een hoedje in het gras en streeft dan ook graag naar originaliteit. Dat lukt haar heel aardig hebben we onlangs kunnen merken en daarom nodigden we haar graag uit voor een mini optreden in het café van PopEi op 22 januari.

Naast livemuziek is er natuurlijk nog veel meer: er komen altijd wel Eindhovense acts langs die vertellen hoe het met ze gaat, wat ze op stapel hebben staan – met niet zelden een primeur en zoals iedere week in 3voor12/Eindhoven radio is er een band van het moment en een release van de week. Verder geven de presentatoren hun agendatips met de muziek erbij en is iedereen welkom, van harte uitgenodigd zelfs, om in een vrije rol een bijdrage te leveren aan de uitzending: vraag een verzoekje aan, laat de glazen klinken, zorg voor geroezemoes of doe een dansje op de muziek, voor na of tijdens de uitzending. De platenkoffer van de twee dj’s bevat de beste alternatieve popmuziek uit Eindhoven en ver daarbuiten, die zowel in het café van PopEi als in de ether zal klinken.