Clannad stond aan de wieg van de Keltische/New Age/Ierse folkmuziek en is een van de grootste namen in dit genre. Het is geen wonder dat Celtic music in haar begindagen ‘Clannad Music’ werd genoemd.

Clannad werd in 1970 opgericht door de familie Brennan. Een beroemd ex-lid is Eithne Brennan, die later wereldberoemd werd als Enya. De band beleefde haar doorbraak in 1983 met het themanummer voor de film ‘Harry’s Game’. Clannad creëerde muziek voor o.a. de populaire tv-serie ‘Robin of Sherwood’ en verkocht ruim 15 miljoen albums. Het dertiende studioalbum ‘Landmarks’ won een Grammy voor ‘Best New Age Album’ in 1999. Naast deze Grammy won Clannad ook een BAFTA en een Ivor Novello Award.

Na dit album verschenen er geen nieuwe studioalbums meer en trad de band weinig op. Maar na 5 jaar wachten is er in september een nieuwe cd uitgebracht onder de titel ‘Nadur’. Begin 2014 start de band een nieuwe tour om deze cd te promoten.

Let op! De verkoop loopt niet via Bibelot maar Ticketmaster. Tickets voor Clannad zijn daarom niet te koop via de kassa van Bibelot, het Energiehuis en voorverkoop adres Velvet Music.

Aanvang: 20:30 uur
Deuren open: 19:30 uur

Rockportaal.nl is aanwezig voor een live review.