Music Meeting brengt gratis tips voor muzikanten en liefhebbers

Zaterdag 22 juni vindt de eerste Music Meeting in PopEi (Klokgebouw 300, Strijp-S, Eindhoven) plaats. Het belooft een informatieve en vooral inspirerende dag te worden voor de (Eindhovense) muziekscene. Vertegenwoordigers van verschillende (lokale) organisaties, bands en muziekspecialisten zijn van de partij om muzikanten en andere muziekliefhebbers van een flinke dosis muziek, informatie en tips te voorzien. Daarnaast is het de ideale gelegenheid om contacten op te doen. Aanvang: 12.00 uur. Entree = gratis!

PopEi vormt het decor van deze Music Meeting. Door het hele gebouw staan stands verspreid en worden er masterclasses en seminars verzorgd. Hoe promoot ik mijn band? Wat zijn de voor- en nadelen van een platenlabel? Of: welke eisen stellen boekers aan een act? Het zijn slechts voorbeelden van vragen waarop bezoekers deze dag een antwoord kunnen verwachten.

Muzikanten kunnen op de Music Meeting terecht voor meer informatie over o.a.: BUMA, Engels in songteksten, tips voor beginnende muzikanten, popzingen, zingen met effecten (metal en rock), stemproblemen, het promoten van je band, administratieve zaken en merchandise. Naast alle interessante weetjes, is er natuurlijk aandacht voor waar het allemaal om draait: de muziek zelf. Duik de studio in voor opnametips of laat je demo horen aan het demopanel. En wat is een Music Meeting zonder een fijne band in actie te zien? Juist, daarom wordt hier uiteraard ook voor gezorgd.

Geen muzikant maar wel liefhebber? Ook dan kun je terecht op de Music Meeting. Zo zijn er masterclasses en seminars over het opstarten van een platenlabel, evenementenorganisatie, popjournalistiek, popfotografie en de zakelijke kant van de muziekindustrie. Begint je muzikale hart nu wel erg snel te kloppen en heb je last van tintelende vingers? Probeer gerust één van de aanwezige instrumenten uit, wie weet waar dit tot leidt!

Meer informatie en updates van het programma zijn te vinden op:
www.popei.nl en www.facebook.com/musicmeetingeindhoven