UK Subs zijn een unieke band uit de eerste golf U.K. punk bands uit de jaren ’70. Uniek in de zin dat zij elk jaar sinds hun bestaan optredens hebben gespeeld, in toaal duizenden optredens over de hele wereld. Zij houden zich aan the true spirit of punkrock, zonder compromissen! Geleid door de inmiddels legendarische Charlie Harper; deze ongelofelijke frontman blijft verbazen met zijn onevenaarbare lust voor het leven, de muziek en het live circuit. Inmiddels 68 jaar jong, is Charlie altijd de bindende factor van the Subs geweest en leidde hij de band ondanks meerdere bezettingsveranderingen door jarenlang succesvol bestaan.
5 decennia na hun ontstaan bracht de band in 2011 hun “W” album uit, Work in Progress. De band streeft ernaar om de eerste band ooit te zijn om al hun officiele albums of alphabetosche volgorde uit te brengen, van A tot Z.
De hoogtepunten uit de geschiedenis van deze band zijn er eigenlijk te veel om op te noemen. Om er toch een paar op te noemen: 7 opeenvolgende UK Top 40 hits tussen 1979 en 1981, 5 decennia touren, tientallen albums én de band werd op Steve Lamacq’s BBC 6music benoemd tot “Punk World Cup Winners 2010″. Eigenlijk hebben we al te veel gezegd: U.K. Subs hebben toch geen verdere introductie nodig?

TV Smith is een Britse punkrock singer/songwriter. Smith is al sinds 1976 actief bezig met punkrock; eerst met zijn band The Adverts, toen als frontman van diverse andere bands als T.V. Smith’s Explorers en Cheap. Het uitblijven van commerciëel succes en problemen met uitbrengen van albums hebben ertoe geleid dat T.V. Smith tegenwoordig solo optreedt, vaak onder begeleiding van bands als Die Toten Hosen (Duitsland), Punk Lorex OK (Finland), Midnight Creeps (USA) en Suzy & Los Quattro (Spanje). Solo heeft hij inmiddels 11 albums uitgeracht en talloze optredens en tours achter de rug.

No Matching Socks: een paar jaar geleden begonnen vijf mannen in een zweterig schuurtje aan een onbezonnen avontuur. Geen ervaring, maar onbeperkt veel zin. Geïnspireerd door jarenlang luisteren naar NOFX, Bigwig en heel veel oude punk. De bezetting wisselde wat en uiteindelijk bleven er drie man over: Rob, Oey en Harry. Niet te veel nadenken, gewoon doen. Dat bracht ze tot nu toe al in het voorprogramma van o.a. The Adolescents, Candy Snatchers en Charlie Fiasco, de Grote Zaal van 013 en een uitverkochte Dynamo. Ze wonnen de publieksprijs bij de Lucas Dec Bokaal, gingen op tour in Engeland, Duitsland en België en stonden op Paaspop 2013. Altijd hard, snel en met een rafelig randje. En uiteraard onbeperkte backing vocals.
Nooit zeiken, altijd enthousiast en met volle overtuiging het publiek overdonderen. Of het nou een achtertuin, kraakpand of poppodium is: they play wherever the socks don’t match.

Aanvang: 20:30 uur
Deuren open: 20:00 uur

Rockportaal.nl is aanwezig voor een review.