Muzikaal adhd-er Michel Geelen heeft met the galactic lo-fi orchestra onlangs het tweede album gereleast. Traditiegetrouw horen hier een aantal fijne no-budget video’s bij, waarvan ‘superman’ het laatste wapenfeit is. Dit gaan ze vieren op vrijdag 24 januari in PopEi (Klokgebouw 300, Strijp-S), samen met Grimm van Dango (voorheen Sew She & The Harlets). Zaal open: 21.00 uur. Entree: 4 euro.

Rond de periode van het debuut ‘i wrote 666 on the kitchen floor’ ging het de band the galactic lo-fi orchestra voor de wind, goeie reviews en volle agenda’s. Maar een onverbiddelijk noodlot kwam langs en legde de band plat. Twee jaar later is de band weer op volle kracht. De opvolger met de toepasselijke naam ‘giving popmusic back to the people’ staat vol met feel-good liedjes die zo catchy zijn dat het niet mooi meer is. De prettige liedjes kenden we al van vorige projecten van Geelen. My Sister Susan, Emotional Elvis… enne, het zijn er te veel om op te noemen.

the galactic lo-fi orchestra wordt opgewarmd door Grimm van Dango (voorheen Sew She & The Harlets). Singer-songwriter Tess van Gemert die een verbond is aangegaan met de rockers van The Harlets. De eerste geluiden liegen er niet om.