Op zaterdag 24 mei openen de muziekscholen van Muziekkompas de deuren van PopEi voor een unieke ‘Music Match Maker’ middag. Tijdens deze middag kunnen muzikanten in contact komen met andere muzikanten en bands die een bandlid zoeken. Een opvallend onderdeel van de dag is de ‘speeddate’: op een aangename en efficiënte manier ontdekken met wie je een muzikale en persoonlijke klik hebt.

Muziekkompas merkt dat het voor muzikanten lastig kan zijn om een band te vinden. Andersom is het voor bands die een bandlid zoeken ook vaak lastig een geschikt persoon te vinden. Muziekkompas heeft daarom het initiatief genomen om naast het gebruik van het forum op www.muziekkompas.com, waarop muzikanten elkaar online kunnen ontmoeten, ook een offline ontmoetingsdag te organiseren. Deze dag is voor iedereen die met andere muzikanten samen wil spelen, zowel in kleine bezetting als in bandvorm, en is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Muziekkompas wil tijdens de ‘Music Match Maker’ een beursgevoel in PopEi creëren waarbij muzikanten en bands die een bandlid zoeken zichzelf op een gemoedelijke manier kunnen presenteren. Muzikanten die graag in een band willen spelen kunnen tijdens deze dag andere muzikanten en bands ontmoeten en daarmee hun muzikale netwerk vergroten.

Is er tijdens de speeddate een persoonlijke klik? Met één of meerder bands/muzikanten? Dan is het ook mogelijk om nog even in een van de vele repetitieruimtes van PopEi te duiken en zo te kijken of het ook muzikaal klikt. Muzikanten die gewoon even willen komen kijken zijn natuurlijk ook welkom en kunnen meedoen met Instant Composing, waarbij je door improviserend te componeren samen met de andere bezoekers een nieuw opgenomen muziekstuk maakt.

Alle bands en muzikanten zijn welkom en vrij om die dag ook gewoon even binnen te kopen. Wil je meer zekerheid over het vinden van een match? Meld je dan van tevoren even aan door een mail te sturen naar info@muziekkompas.com en daarin je naam, leeftijd, instrument(en), favoriete muziekgenre(s) en wat voor een muzikant/band je precies zoekt. Muziekkompas zal dan actief gaan zoeken naar een match en je meer informatie geven over de dag.

Meer informatie: www.muziekkompas.com