Ook in 2014 organiseert de Eindhovense rhythm & blues band Mississippi Delta Brothers samen met PopEi weer een aantal Field Sessions in het café van PopEi (Klokgebouw 300, Strijp-S, Eindhoven). American Roots muziek staat centraal tijdens deze avonden. De eerste Field Sessions 2014 belooft meteen een bijzondere te worden. Naast live muziek, muziek docu & American Food staat deze editie een workshop bluesharp spelen centraal. Altijd al de bluesharp willen spelen maar is het er nooit van gekomen, dan is het nu je kans! Food: tussen 18.00 en 20.00 uur. Muziek doc: 19.00 uur. Bluesworkshop: 20.30 uur. Entree en deelname: gratis.

De mondharmonica, super instrument voor de blues , liedjes en allerlei muziekstijlen. Eenvoudig bespeelbaar en past zo in de binnenzak. Niet voor niets is de harmonica al jaren onverminderd populair. In deze workshop ‘for absolute beginners’ neemt harmonicaspeler Hans ’homesick’ de Vries het publiek ruim een uur lang mee door de wonderlijke wereld van dit kleine instrument en haar talloze bespelers! Smaakmaker in talloze muziekstijlen. Na een kwartier al speelt iedereen zijn eerste blueslick. Je hoeft geen noten te kunnen lezen en de workshop is voor alle leeftijden geschikt, zolang u genoeg lucht heeft om een liedje te kunnen blazen. De workshop duurt ruim een uur en de toegang is gratis. Goede kwaliteit mondharmonica (in toonsoort C) is op de avond zelf te koop voor slechts 5 euro bij Hans de Vries. Uiteraard kunt u ook zelf een bluesharp meenemen, voorkeur in toonsoort C.

Zoals gebruikelijk zal huisband Mississippi Delta Brothers de avond afsluiten met een passende set waar de nodige rhythm & blues nummers niet zullen ontbreken. Zou het niet mooi zijn als we een aantal nummers met het publiek op de bluesharp samen kunnen spelen als een mooi begin van een nieuw seizoen FieldSessions?!