De Eindhovense rhythm & blues band Mississippi Delta Brothers organiseert samen met PopEi de tweemaandelijkse Field Sessions in de bar van PopEi, Klokgebouw 300 op Strijp-S. Thema-avonden rond American Roots met eten (vanaf 18.00 uur), drinken en muziek (vanaf 21.00 uur). In de zomer werd het seizoen afgesloten met een succesvolle buiteneditie, Cajun Moon festival. Op vrijdag 27 september is de eerstvolgende Field Sessions in het café, met deze keer een tribute aan JJ Cale. Daarnaast is dit de eerste officiële Jack Friday in PopEi, waarbij je kans maakt op een leuke prijs en gratis cola krijgt bij de mixdrank Jack & Cola. Entree: gratis.

JJ Cale wordt beschouwd als de grondlegger van de Tulsa sound, een combinatie van country, blues en rock ’n roll die ontstond in de jaren vijftig en zestig in Tulsa, Oklahoma. Voor veel muzikanten is het werk van Cale een grote inspiratiebron geweest. Zijn invloeden zijn duidelijk terug te horen in het werk van o.a. Eric Clapton en Mark Knopfler. JJ Cale schreef en produceerde ontzettend veel nummers, waarbij zijn kenmerkende laid-back manier van zingen en spelen altijd voorop stond. Zelf bleef Cale relatief onbekend bij het grote publiek, passend bij zijn bescheidenheid, alhoewel hij de laatste decennia steeds meer bekendheid kreeg. Op 26 juli dit jaar overleed JJ Cale onverwacht, een gemis voor de muziekwereld.

Om zijn muziek niet te vergeten staat JJ Cale de komende Field Sessions centraal en brengt een gelegenheidsformatie die bestaat uit o.a. Dylan Adrian, Daan van der Heijden (o.a. Digital Orchestra), Rob Cornelissen (MTD), Igor Konga (o.a. Barbabop) en de Field Sessions huisband Mississippi Delta Brothers een muzikaal eerbetoon met zowel bekende als onbekende nummers van JJ Cale.
Vanaf 18.00 uur wordt een Tulsa Menu geserveerd met op de achtergrond een passende muziekdocumentaire. Rond 21.00 start de JJ Cale Tribute band. De avond is gratis toegankelijk.

Aanvang: 18:00 uur / 21:00 uur (band)