Op zoek naar een band of bandlid? Op zaterdag 28 februari opent Muziekkompas de deuren van PopEi voor alweer de tweede editie van Music Match Maker. Muzikanten en bands die op zoek zijn naar medemuzikanten kunnen tijdens deze middag in contact komen met andere muzikanten om zo een complete band, duo of andere muziekgroep te vormen. Inmiddels hebben er zich al een aantal bands en losse muzikanten aangemeld. Meld je ook aan!

Muziekkompas is een samenwerkingsverband tussen PopEi en de muziekscholen SingShop, Gehannes, Centrum voor Pop & Jazzen MijnMuziekles. Zij merken dat het voor muzikanten lastig kan zijn om een band te vinden. Andersom is het voor bands die een bandlid zoeken ook vaak lastig een geschikt persoon te vinden. Muziekkompas heeft daarom het initiatief genomen om naast het gebruik van het forum op www.muziekkompas.com, waarop muzikanten elkaar online kunnen ontmoeten, ook een offline ontmoetingsdag te organiseren. Deze dag is voor iedereen die met andere muzikanten samen wil spelen, zowel in kleine bezetting als in bandvorm, en is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

De middag begint met een intake tussen 13.30 en 14.00 uur. Men wordt ingetekend op de intakelijst en krijgt een sticker opgeplakt met meer informatie (band/solist en welk instrument). Daarna volgt er een showcase voor alle bands die een muzikant zoeken. Elke band speelt 1 nummer en wordt kort geïnterviewd. Daarna is het ook mogelijk voor solisten om zich te presenteren. Hierbij worden ze begeleid door de docentenband met docenten van SingShop, Gehannes, MijnMuziekles en Centrum voor Pop & Jazz. De middag wordt afgesloten met eventuele individuele matches. Zo kan er een repetitieruimte ingedoken worden om elkaar beter te leren kennen of kan er meegedaan worden met de jamsessie in de zaal.

Alle bands en muzikanten zijn welkom! Meld je van tevoren wel even aan door een mail te sturen naar info@muziekkompas.com met daarin je naam, leeftijd, instrument(en), favoriete muziekgenre(s) en wat voor een muzikant/band je precies zoekt. Muziekkompas zal dan meer informatie geven over de middag en actief gaan zoeken naar een match.