Alweer een ruime vier jaar geleden stond het Groningse Vox Von Braun al in PopEi (Klokgebouw 300, Strijp-S). Intussen een goed ontvangen plaat rijker, daalt de band donderdag 28 maart weer af naar het popcentrum in Eindhoven. Onlangs stond de band nog in DWDD en schopte ‘Rich & On Wheels’ het in januari nog tot ‘album van de week’ bij VPRO’s 3voor12. Voor de warming-up is Eindhovenaar Lazy Thunder geschaakt. Zaal open: 20.30 uur. Entree: gratis.

Op de dag dat de Maya’s het einde van de wereld in de agenda hadden staan, bracht het gruizig rockende Vox Von Braun hun tweede album ‘Rich & On Wheels’ uit. Vertrouwen in een toekomst dus. Terecht… met deze plaat heeft de band een fijne mix van het in gruis gedompelde pop, ‘60’s, rock, shoegaze en psychedelica afgeleverd en dan o zo catchy. De opvolger van ‘Something Ain’t Wrong’ is opgenomen in het Engelse Brighton met producer Matthew Twaites (Electric Soft Parade) en op eigen verzoek gemixt door Peter Hayes van Black Rebel Motorcycle Club.

Lazy Thunder

Dat de Eindhovense noisy gitaarband The Risque afgelopen jaren een geduchte reputatie heeft opgebouwd zal niemand ontgaan zijn. Zo bewees de band dit nog afgelopen najaar op het PopEi podium. Maar zanger/gitarist Leendert van Hoof heeft ook nog een andere kant, een ingetogenere zelfs. Onder zijn alter ego zal hij zijn liedjes tot op het bot strippen en horen we ook eens waar de liedjes over gaan. Wij zijn in ieder geval alvast nieuwsgierig.

Wanneer: donderdag 28 maart 2013
Waar: PopEi Eindhoven
Aanvang: 20:30 uur