Muziek die klinkt als zonneschijn uit je speakers: de Haagse formatie Splendid maakt popmuziek met een knipoog naar reggae en hiphop. Live is het een knallende ervaring die je lang bijblijft. 2014 belooft weer een bruisend jaar te worden, met de “We Love Spring Tour” in mei en vele festivals in de zomer.

Sun Beats Down
Splendid dendert al een flink aantal jaren door Nederland. De clubtour van 2011 en 2012 was uitverkocht en vanuit de media kwamen lovende kritieken. Een gezonde basis om in het jaar erna een nieuw album te lanceren. De nieuwe plaat “Sun Beats Down” was afgelopen jaar gelanceerd in het Paard van Troje, en nu komen ze voor een vervolgfeestje.

Live een feest
Een live optreden van Splendid staat altijd en overal garant voor feest. Met een frontman die het publiek weet op te zwepen tot het dak eraf vliegt. Met Sicco van Grieken (gitaar), Bart Kerckhoff (bas) en Sven van Wijk (drums) als ijzersterkte ritmesectie ligt er een basis van gewapend beton. De achtergrondzangeressen Laura en Janneke Nijhuijs sieren niet alleen het podium met hun beeldschone verschijning, ze klinken als engelen. Als de twee blazers Jort en Bart Goderie samen met Bart Janssen (key’s) en producer Robin Veldman (synths) de melodie tot leven brengen is er geen ontkomen aan… Er moet gedanst worden!!!

Historie
Al sinds 2001 is Splendid actief in de Nederlandse surf en reggae scene. De band is ontstaan uit verschillende Haagse bands. Gedurende de jaren heeft de band diverse (radio)hits gehad, waaronder “Higher Ground”, “Mr Clown” en “Again” en won Splendid diverse awards. De afgelopen jaren was er ook steeds meer internationaal succes. Mooi hoogtepunt in 2012 was het optreden op Trafalgar Square in Londen voor maar liefst 25.000 mensen. In 2013 stond Splendid bovendien op het Sziget Festival in Boedapest, waar de band met o.a. Dizzy Rascall, White Lies, Michael Kiwanuka en Skunk Anansie de line-up deelde. Daarnaast speelde de band op het Reeperbahn festival in Hamburg.

Anno 2014
2014 begon al goed met een optreden op het grote buitenpodium van Eurosonic. Nu de “We love spring Tour” in combinatie met diverse festivals. Er is dus niets dat jou in de weg staat om Splendid te bewonderen bij jou in de buurt!

Support komt van Playground Zer0. De onlangs uitgebrachte single Electric Lemonade belooft dance waar je blij van wordt in de lijn van Groove Armada en Fatboy Slim, met breakbeats, dancehall, trap, shaslicks en andere vette shizzle vanachter de knoppen.

Aanvang: 20:00 uur
Deuren open: 19:30 uur

Rockportaal.nl is aanwezig voor een live review.