Met de 20 jaar die nu op de teller staat lijkt SQY net begonnen. Althans, als je het met dinosaurussen als Deep Purple en Golden Earring vergelijkt. Maar het blijft een prestatie en dat moet gevierd worden. Dit doen de hardrock ‘n’ rollers op zaterdag 30 november met The Dirty Denims en Brassum in PopEi, Klokgebouw 300, Strijp-S, Eindhoven. Zaal open: 20.30 uur. Entree: 5 euro.

Als aan een begin van een huwelijk zeiden de mannen van SQY twee decennia terug ‘ja’ tegen elkaar. En om dan vervolgens nu nog steeds bij elkaar te zijn, moge alleen maar worden gerespecteerd. Met een voorliefde voor seventies & eightiesrock, en daar bovenop een scheut metal en de richting was bepaald. Sequoyah…, toenmalige bandnaam, bracht in ’95 het debuut The Rising uit. Vanaf dat moment ging de band als een speer. In de afgelopen twintig jaar deed de band meer dan 800 shows in binnen- en buitenland. En daar zaten behoorlijk wat hoogtepunten bij, we noemen Bospop, Paradiso… om er maar een paar te vermelden.

Denk bij The Dirty Denims aan AC/DC vs. Blondie. Sinds 3fm vorig jaar het onweerstaanbare ’24-7-365’ op de playlist heeft gezet is de band niet meer weg te slaan uit de concertagenda’s. Ook Nico Dijkshoorn laat geen moment onbenut om weer eens iets positiefs over de band te twitteren. Hij ging zelfs zo ver dat hij in DWDD aangaf dat hij liever The Dirty Denims tijdens de Olympische Spelen zag optreden dan David Bowie. Bij de band Brassum is het straight forward heavy rock wat hier de klok slaat. De vier koppen hebben hun strepen al verdiend in andere bands (Burn The Iris, Kalamazoo, Payback, No Turning Back), waarmee ze al door Europa hebben getourd. Aan ervaring geen gebrek dus. Eigenlijk moeten we niet al te veel lullen over Brassum. Er moet zwaar gerockt worden met een pint in de hand. Nog één ding…, zorg dat je vroeg binnen bent, niet te missen namelijk!