Vijf jaren geleden ging bij Vera Claessen het roer om. Zij besloot van haar passie haar beroep te maken en werkt sindsdien als zelfstandig fotograaf.
Zij heeft op de veertigste editie van Pinkpop (2009) mensen uit het publiek gefotografeerd en kort geïnterviewd. Aan tal deze mensen kleefde een verhaal.
Vera Claessen en Trix Broekmans zijn samen een deel van de gefotografeerde bezoekers thuis gaan opzoeken om een beter beeld van hen te krijgen.

In 40+1 | Portretten van Pinkpop Publiek staan 40 portretten uit het publiek +1, dat van Jan Smeets. Hij praat openhartig over zijn band met het publiek. Het voorwoord is van Giel Beelen: ‘Dit boek is een ode aan dat publiek. En dat publiek maakt Pinkpop.’

Pinkpop neemt in het leven van al deze mensen een hele belangrijke plaats in. Vanuit deze gedachte is van een deel van de gefotografeerde bezoekers hun eigen Pinkpop-DNA gemaakt.

Vera Claessen is een van de nazaten van de Eerste Pinkpopgeneratie. Trix Broekmans behoort tot deze Eerste generatie; haar overleden man Wim Wennekes was een van de oprichters van Pinkpop.

Het boek is voor € 19,90 te bestellen via: www.veraclaessen.nl