Het EXIT festival komt opnieuw met nieuwe toevoegingen aan de line-up. De diversiteit van muziekstijlen op het festival wordt hiermee nog maar eens benadrukt, want ook thrash metal en acid jazz/funk zijn nu represent!

De al negentien jaar lang durende carrière van Jamiroquai bracht de band vele hits, maar ook na al die jaren druipt het enthousiasme nog altijd af van frontman Jay Kay en consorten. Naast de grote hits zal de band ook nieuw materiaal ten gehore brengen van het in november 2010 verschenen album Rock Dust Light Star. Met dit album keerde Jamiroquai terug naar haar basis, de disco funk waar je haast vanzelf van gaat dansen. Jay Kay geeft het goede voorbeeld en het publiek op EXIT zal ongetwijfeld volgen.

Na jarenlang proberen is het EXIT nu eindelijk gelukt de meest prominente Europese thrash metal band te boeken. De Duitse band Kreator neemt al dertig jaar één van de voornaamste posities van de thrash metal scene in, samen met bands als Slayer, Metallica en Megadeth. Dit jaar zijn ze niet alleen headliner op verschillende grote Europese metalfestivals, maar komen ze ook naar EXIT’s Explosive Stage. De grote vraag is nu: is deze stage wel groot genoeg voor alle Kreator-fans?

LINE UP TOT NU TOE:
Arcade Fire, Jamiroquai, Pulp, Portishead, Underworld, Grinderman, deadmau5 (unhooked), Paul Kalkbrenner, Digitalism live, Steve Aoki, Kreator, Beirut, Hadouken!, Magnetic Man, Fedde Le Grand, Tiga, DJ Sneak, Joachim Garraud, Carl Craig, Joris Voorn, Marco Carola, tINI, James Zabiela, Gramophonedzie.

TICKETS:
Tickets zijn te koop via www.exitfest.nl

OVER EXIT:
Het Servische EXIT Festival is van 7 tot en met 10 juli gastheer voor meer dan 400 optredens. EXIT is ontstaan vanuit jongerenbewegingen die protesteerden tegen het beleid van de toenmalige president Milosevic en is uitgegroeid tot een internationaal festival van faam, met meer dan 10.000 bezoekers uit West Europa en artiesten uit de hele wereld. De locatie van het festival is onovertroffen, in en rond het 19e eeuwse Petrovaradin fort aan de oevers van de Donau met uitzicht over de Servische stad Novi Sad. De 20 podia worden verbonden door oude klinkerwegen, wallen en tunnels. Een wandeling door het mystieke fort is als een reis door een magisch wonderland. Met een zeer divers aanbod van muziekstijlen (rock, dance, indie, latino, reggae, electronica, chill-out, Balkan folk en meer) biedt EXIT vier dagen topentertainment. De combinatie met het prachtige weer en de unieke atmosfeer maken EXIT ideaal voor de veeleisende festivalganger.

Voor en na het festival zullen Novi Sad en Belgrado in het teken staan van verschillende festiviteiten. Zo kunnen de festivalgangers meer van Servië ontdekken dan alleen het Petrovaradin Fort en langer de warmte van de Servische mensen ervaren. Een trip naar EXIT is een complete vakantie: avontuur en festival ineen!

– http://www.exitfest.nl
– http://www.facebook.com/exitfestnl
– http://www.twitter.com/exitfestnl