Het is soms moeilijk om turning points vast te stellen in de geschiedenis van een artiest of band, maar 16 oktober 1980 is de exacte datum voor Adam Ant, toen hij voor het eerst publiekelijk bekend werd gemaakt met zijn eerste nationale televisie optreden bij BBC’s muziekprogramma: Top of the Pops. De show liet Adam en zijn band in miljoenen huiskamers van Groot Brittannië binnenkomen met hun woeste, maar frisse nieuwe sound. Adam en the Ants domineerde voor bijna 2 jaar de hitlijsten met hun singles en de daaropvolgende albums, in het bijzonder ‘Kings of the Wild Frontier’ die in de hitlijst stond voor 66 opeenvolgende weken, waarvan 12 in de nummer 1 positie.

In 2008 werd Adam beloond met de “Q Icon” voor het Verenigd Koninkrijk jaarlijkse Q Awards door het gerespecteerde Britse muziektijdschrift met dezelfde naam. Deze nieuw leven ingeblazen erkenning resulteerde in een reeks van low key, spontane “guerilla optredens” rondom Londen in het begin van 2010.

Adam Ant and The Good, The Mad & The Lovely Posse begonnen toen met de succesvolle en uitgebreide BlueBlack Hussar Tour, in het Verenigd Koninkrijk van Cardiff tot Dundee en van Liverpool tot Brighton. Deze uitverkochte tour werd al snel gevolgd door The Seaside Tour langs de zuidkust van Engeland.

In 2012 speelden Adam Ant in Europa als headliner van Parkpop (Nederland) voor meer dan 300.000 mensen, het grootste Europese openluchtfestival. Met het volgende deel van de tour en een nieuw album aangekondigd voor eind 2012, gaat de reis verder…

Wanneer: zaterdag 8 december
Waar: Cultuurfabriek Roermond
Aanvang: 20:30 uur