De affiche voor Graspop Metal Meeting 2013 krijgt alsmaar meer vorm met alweer zeven nieuwe mooie namen! Nieuw op de affiche zijn: HelloweenW.A.S.P., ProngAll That Remains,TankardNewsted en Love And Death.

Een kleine wijziging in het programma: Heaven Shall Burn die geprogrammeerd stond voor zaterdag 29 juni zal een dagje vroeger spelen, op vrijdag 28 juni.

Over de nieuwe namen:
WaspIn september 2012 vierde W.A.S.P. de 30ste verjaardag van hun allereerste show die destijds in LA het startschot gaf van een carrière die vooral in de beginjaren hoge toppen scheerde. Onder de noemer ‘30 Years of Thunder’ knoopt de band onder leiding van Blackie Lawless – zanger, boegbeeld en vandaag het enige originele lid – daar een wereldtour aan vast die hen ook naar Dessel brengt. W.A.S.P. kende door de jaren heen verschillende hoogtepunten met onder meer het debuutalbum ‘W.A.S.P.’ dat in 1984 als een komeet de charts in dook en met ‘I Wanna Be Somebody’ meteen een hit opleverde. De komende tour brengt een mooi overzicht van de voorbije 30 jaar en wordt aangekondigd als de ‘Greatest W.A.S.P. Show Ever’.

De release van hun kersverse studioalbum ‘Straight out of Hell’ was voor het Duitse Helloween het perfecte excuus om voor de zoveelste keer op wereldtournee te gaan, deze keer onder de noemer ‘Hellish Rock Part II’. ‘Straight Out of Hell’ is zelfs een van de best verkopende Helloween cd’s ooit! De band scheert al jarenlang hoge toppen op het Europese vasteland en in Japan, maar is ook daarbuiten een graag geziene gast op tal van festivals omdat ze er altijd een ‘hell of a party’ van maken.

Metallica op Graspop Metal Meeting? Dat is nog niet voor dit jaar maar niet getreurd. Newsted staat voor een stevige brok Metallica-geschiedenis en onze vaste GMM achterban zal hem met veel plezier weer in de armen sluiten. Sinds zijn vertrek bij de grootste band van de ‘Big Four’ heeft Jason niet stilgezeten. Tegenwoordig toert hij met zijn nieuwe band Newsted, die volop de kaart trekt van de klassieke metal met typische Newsted input. Verwacht je dus aan een snuifje doom, een streep punk en bovenal de rauwe vocals van Newsted zelf. De verloren zoon is terug dus zorg ervoor dat je Jasons terugkeer door de grote poort niet mist.

ProngSommige acts zijn niet klein te krijgen: line-up perikelen, dalende cd-verkoop of de wereldwijde crisis, er is werkelijk niets dat doorgewinterde rockers van hun roeping kan houden. Een mooi voorbeeld van dit uitstervende ras is Tommy Victor, het brein achter Prong. Eind jaren ‘80 staken ze voor het eerst de neus aan het venster en met hun uitstekende debuut ‘Force Fed’ was de toon meteen gezet. Vandaag vermelden grootheden als Korn en Nine Inch Nails hen nog steeds als een grote invloed op hun eigen werk. Tijdens de jaren ‘90 ontpopte Prong zich tot een absolute topact binnen de alternatieve scène.

Het is al acht jaar geleden dat Brian ‘Head’ Welch de Amerikaanse metal band Korn verliet om zich in religie te verdiepen. Al die tijd was het erg stil rond deze markante figuur, maar in 2013 keert hij terug met een gloednieuw project, Love and Death genaamd, en wij waren er als de kippen bij om z’n nieuwe band uit te nodigen. Beluister zeker eens hun debuutplaat, ‘Between Here and Lost’. De geest van Korn is nooit ver weg dus als je Korn-fan bent…

Klik hier voor een geactualiseerd overzicht per dag van alle tot nog toe bevestigde acts.