Het is bijna zover. Op 10 en 11 juli zal “het gezelligste festival van Nederland” haar 30-jarig bestaan vieren met een indrukwekkende line-up. Muzikaal is er dit jaar voor ieder wat wils. Dat blijkt ook wel want de voorverkoop loopt uitstekend. Rockportaal zal op beide dagen aanwezig zijn voor een uitgebreid verslag en fotoreportage.

Op zaterdag 10 juli zal het hoofdpodium betreden worden door The New Shining, de texaanse gitarist (en broer van wijlen Steve Ray) Jimmie Vaughan, Saybia, De Dijk en The Cranberries. Twee legendarische acts zullen de dag op het hoofdpodium afsluiten. Allereerst de oudjes Crosby, Stills & Nash die ongetwijfeld veel nummers zullen spelen van het geweldige album Deja-vu, een klassieker uit de pophistorie. Als laatste betreed voormalig Creedence Clearwater Revival voorman John Fogerty het podium om d.m.v. al die bekende C.C.R. nummers de eerste dag feestelijk af te sluiten. En dat gaat wel lukken met klassiekers als Proud Mary, Bad moon rising, Green river, Born on the bayou, Down on the corner en I put a spell on you.

In de tent valt er die dag ook genoeg te genieten Waaronder Nederlands blueslegende Cuby & the Blizzards, maar ook The Hoax, Guy Forsyth, Southside Johnny & the Asbury Dukes en Heather Nova.

Op zondag 11 juli zal het er over het algemeen wat steviger aan toe gaan. Op het hoofdpodium staan The 1.90s, Texas Hippie Coalition, Ray Manzarek & Robbie Krieger of The Doors, Twisted Sister en publieksfavorieten Status Quo (Roll over lay down, Whatever you want, Down down, Rockin’ all over the world), Billy Idol (White wedding, Rebel yell) en Toto (Rosanna, Africa, Pamela)Dat belooft een aardig feestje te worden.

Ook in de tent zal er flink gerockt worden. Wat te denken van o.a. Anvil, Michael Schenker Group en Dweezil Zappa. Het programma in de tent zal worden afgesloten door de legendarische rockers van Uriah Heep.

Het programma wordt uitgebreid met een extra podium op vrijdagavond 9 juli in de nieuwe 24-uurs cafétent. Dit omdat de voorverkoop voorspoedig verloopt en verwacht dat veel bezoekers zich al op vrijdagavond op de camping zullen melden. Speciaal voor deze mensen treden vanaf 20:30 achtereenvolgens de Nederlandse Southern Rockband Bail, de Britse bluesrocker Scott McKeon, en de Texaanse redneck rock/metal formatie The Texas Hippie Coalition op. Zoals je kunt lezen staat deze laatste band staat op zondag ook op het hoofdpodium. Het vrijdagavond programma is gratis toegankelijk op vertoon van een geldig Bospop ticket.

Ook aan de voetbalfans is gedacht. Op een groot scherm in de grote tent bij de camping zullen de strijd om de 3e en 4e plaats en de finale worden vertoond. De organisatie hoopt hiermee tegemoet te komen aan de wens van velen om hiervoor een voorziening te treffen. Mensen zullen daar wel tijdelijk het festivalterrein voor moeten verlaten en zich naar de camping begeven.

Voor meer informatie zie: www.bospop.nl