Op vrijdag 26 Augustus start het nieuwe concertseizoen in Muziekcentrum de Bosuil. Met een optreden van Golden Earring gitarist George Kooymans en de Amerikaanse muzikant Frank Carillo wordt een kleurrijk geprogrammeerd najaars-seizoen afgetrapt.

George Kooymans is Nederland’s grootste rockartiest welke vooral bekend is als guitarist van de Golden Earring, waarmee hij maar liefst dertig gouden en platina albums scoorde met hits als ‘Radar Love’ en ‘Back Home’. Samen met Frank Carillo, die onder andere samenwerkte met Van Halen en The Rolling Stones, verzorgt hij op vrijdag 26 Augustus de officieuze aftrap van het concertseizoen!

Dit najaar is er weer een breed scala aan muziekactiviteiten te vinden in het muziekcentrum. Zo staan onder andere het Snorrepop festival – met The Inspector Cluzo (FR), Kill Ferelli, Monomania, Sexual Reproductive Systems en Clock, Snowy White (UK) – voormalig gitarist bij Pink Floyd’s “The Wall” tournee -, de jonge bluesgitarist Stefan Schill, lokale metaltrots Ripsaw, en Nederland’s leukste indie/pop band A Silent Express in september op de planken. In oktober komen onder andere de bluesgitarist Rob Togoni (AU), hardrockband House of Lords (USA), voormalig Manfred Mann zanger Chris Thompson (UK) en The Deaf -het side-project van Di-Rect gitarist Spike – naar het poppodium.

Ook in november is er een diverse programmering in het muziekcentrum te aanschouwen. Zo is er met Hoaxfest een waar festival georganiseerd rondom de Britse band The Hoax en zal ook de Amerikaanse singer-songwriter Rich Wyman zijn opwachting maken. Daarnaast zal ook de Nederlandse jazzpop sensatie Gare du Nord na hun succesvolle optreden in 2010 wederom te zien zijn in De Bosuil. Met de komst van de Amerikaanse zangeres Dilana Smith wordt het affiche van november gecompleteerd.

De kaartverkoop voor de concerten dit najaar zijn reeds gestart en verkrijgbaar via de website van Muziekcentrum de Bosuil – www.debosuil.nl – en diverse Primera voorverkoopadressen.