Home » Airbourne – 013 (Tilburg) 24/10/2013

Airbourne – 013 (Tilburg) 24/10/2013

door marijke@rockportaal.nl
403 views 3 minuten leestijd

Airbourne gaat als een malle de laatste jaren. De Australische jongens speelden eerder dit jaar nog op het enorme podium van Fortarock in Nijmegen en nu komen ze terug voor een eenmalige show in Nederland. De eer is aan het podium van 013.
2013-10-24 - airbourne - 006Helaas te laat voor het eerste voorprogramma Corroded maar precies op tijd voor de tweede band van de avond The Black Spiders. Deze besluiten niet rustig te beginnen en maken met flink gitaargeweld hun entree. Stevige, snelle stonerrock met een humoristisch kantje dat niet te missen is in titels als KISS tried to kill me . Ze moeten het niet hebben van ingewikkelde riffjes of roemvolle gitaarsolo’s, het gros aan nummers is eigenlijk best simpel in elkaar gezet, maar de allure die de band erom heen heeft maakt dat zeker goed. Leuk om naar te kijken en tot matig genoegen van de band doet het publiek hier en daar mee. Qua zang kan zanger Pete zich beter in de lagere toonsoorten houden want in de hoge regionen schiet hij nog wel eens uit de bocht en klinkt het wat onprettig. Al met al een prima opwarmer voor de inmiddels volgepropte zaal, tijdens het laatste nummer ontstaat er zowaar een pit! Maar eigenlijk zijn we  allen in afwachting van…
2013-10-24 - airbourne - 004Airbourne. Klokslag tien uur dimmen de lichten en begint er een verwachtingsvol intromuziekje. Direct vanaf de opkomst van de vier mannen knallen ze van het podium. Een enorme bak energie wordt over het publiek gestort en stilstaan lijkt onmogelijk. Zanger Joel O’Keeffe weet precies hoe hij het publiek mee moet krijgen en zet hoog in door bierblikjes op zijn hoofd kapot te slaan om vervolgens bij een van de eerste nummers al het publiek in te duiken: hij speelt een groot deel van het nummer Girls in black vanaf de bar aan de zijkant van de zaal. Geen moment zakt de energie van de band in en ruim een uur lang is het knallen op het podium.  Ook meebrullers als  No way but the hard way en  Live it up  komen natuurlijk aan bod. Niet vaak zien we een band die het publiek weet te grijpen vanaf de eerste minuut tot ver na het moment dat de band allang weer in de kleedkamer zit. Het publiek gaat helemaal uit zijn dak: meeschreeuwen, springen, crowdsurfen en meer dan eens ontstaat er een enthousiaste pit voor het podium. De zaal is gevuld met ongerepte rock’n roll energie! De vergelijking met AC/DC is natuurlijk niet te vermijden en de mannen zijn er ook trots op dat ze in de voetsporen van hun eigen helden kunnen treden. Voor elke liefhebber van rock’n roll is een concert van Airbourne een enorme aanrader. Dit moet je gezien hebben!



Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00