Na een jaar lang opnemen in de BITM Studio van drummer Jordi Langelaan is het dan eindelijk zover; donderdag 2 februari presenteert Man Made Ivory haar langverwachte debutalbum “Recover” tijdens een gratis concert in Stairway to Heaven in Utrecht. Met medewerking van Paul Bukkens (Racoon) voor de drumsound, Femke Krone met percussie op o.a. What’s Left en Winter en het prachtige blazers arrangement van Pier Borkent voor de titeltrack Recover heeft de plaat de aandacht gekregen die het verdiende.

Recover is 100% man-made. Dat betekent in dit geval letterlijk de bouw van een studio, ontwikkeling van de huisstijl, de boekingen, marketing en het volledig in eigen beheer uitbrengen van de plaat.

Na een explosieve start in 2007 met optredens in de Melkweg, festivals en shows door het hele land, radio optredens en de finale van Clash Of The Titans werd de hoogste tijd om een album uit te brengen. De bouw van de nieuwe BITM studio van drummer Jordi Langelaan vertraagde enigszins dat proces…  Maar na anderhalf jaar zwoegen was het eind 2010 eindelijk zo ver; de start van de opnames voor Recover.

Het opname proces duurde precies 1 jaar. Dat lijkt lang en dat was het ook. Met medewerking van onder andere Paul Bukkens (Racoon) voor de drumsound, Femke Krone met percussie op o.a. What’s Left en het prachtige blazers arrangement van Pier Borkent voor de titeltrack Recover heeft de plaat de aandacht gekregen die het verdiende.

En daar is hij dan. Klaar voor de recensie, de download, de likes en de shares maar vooral klaar om gehoord te worden!

Donderdag 2 februari om 20.30 wordt het album gepresenteerd tijdens een gratis concert in Stairway to Heaven in Utrecht.