AlcatrazNog 32 dagen en dan is het zover, Alcatraz Hard Rock & Metal Fest 2015 zal Kortrijk in België weer zwart doen kleuren van de mensen. Zwarte kleding welteverstaan. Het festival, wat de afgelopen jaren flink gegroeid is heeft weer een enorm goede lineup, verdeeld over de twee dagen. Op zaterdag 8 en zondag 9 augustus zullen er een fors aantal bekende namen het podium betreden. Een aantal bands waar we zeer naar uit kijken zijn de volgende:

Moonspell. De Iberische band is al zeer lang een bekende naam op het gebied van gothic en eigenzinnige muziek, wat blijkt uit de rijke historie aan albums. De laatste verrassende combo kwam een paar jaar geleden uit in de vorm van Alpha Noir / Omega White, waarvan we hopen dat we live wat mogen gaan horen.

Death Angel is ook zo’n “oud gediende” die zich al meerdere keren heeft bewezen op het Belgische festival. De San Francisco trash metallers zijn bewust even niet meer in deze contreien wezen optreden om met iets vers op het podium te komen op Alcatraz. Zoals op de site van Alcatraz al aangekondigd, is de band met het laatste album nog sterker, harder, krachtiger, ritmischer, kwader en trashier dan ooit geworden. Wij weten wel waar we staan… in die dikke vette moshpit vooraan. Security, vangen!!

De hoofd act van de zaterdag is ook een bekende voor het festival, Nightwish stond al eerder bij hen op het podium. Sinds de band voorzien is van onze Nederlandse trots Floor Jansen is de band beter en sterker dan ooit. De liveshows zijn een genot voor oog en oor en we zullen veel van het geweldige nieuwe album Endless Forms Most Beautiful mogen horen. Voor diegene die het album nog niet hebben, doe jezelf een groot plezier en ga hem luisteren!

Alsof het nog niet genoeg is, is er nog een tweede dag met minstens zo’n goede lineup. Waar het op zaterdag nog enigszins vriendelijk eindigt is het op zondag een heel erg stevig dagje. Het gaat harder dan hard met bijvoorbeeld Carcass. Oudgediende? Ja, kunnen ze nog uitstekend mee in de grind/death metal scene? Lijkt ons van wel!! Zie voor het bewijs het laatste album Surgical Steel, wat in 2013 als een verrassing uitkwam. Met een pas verschenen nieuwe EP is de band weer helemaal terug van weggeweest, dus dat belooft wat voor de zondag!

Black metal is ook goed vertegenwoordigd, Behemoth zal hun bijbelverscheurende epos laten horen op de festival weide. Nergal, de frontman heeft bewezen niet kapot te krijgen te zijn, na leukemie, een ruggemergtransplantatie en een hoop vechten zijn ze met The Satanist weer helemaal terug en wist de band in 2014 alle festivals helemaal aan hun kant te krijgen. De Polen zijn niet vies van een beetje shockeren, dus ook hier zijn we zeer benieuwd naar.

Venom. De reputatie snelt ze vooruit. Welke metal band is er nou niet op de een of andere manier door beïnvloed? Ooit geclassificeerd als de meest evil band op de planeet in de jaren tachtig, is Venom  sinds de reunie in 1995 weer actief. Niet in de originele line-up, maar oh zo goed. Wij kijken vooral uit naar alle klassiekers! Vergeet niet, deze band bestaat al sinds 1979… De van origine Britse band zal zijn reputatie vast waar maken, daar zijn we niet bang voor, sterker nog, we gaan er gewoon van uit.

Sabaton is de headliner van de zondag. De zweedse power metal is een uitstekende afsluiter, Joakim en de zijnen zullen hier een enorm feest van maken, aangezien er is aangekondigd dat de show minimaal een aantal verrassingen zal hebben! Het album Heroes zien we graag gespeeld worden, maar verheugen doen we ons natuurlijk het meest op nummers als Carolus Rex en Primo Victoria!!

Binnenkort zullen we je berichten over de nieuwe locatie van het festival. Kun je niet wachten, check dan vast www.alcatraz.be

Bron: www.alcatraz.be