AlterBridge_8186a-HR_600x400De internationale rockgiganten van Alter Bridge brengen op 27 september hun langverwachte vierde album uit, genaamd ‘’Fortress’’. Drie jaar na het alom geprezen ‘’ABIII’’, zijn Myles Kennedy (zang), Mark Tremonti (gitaar), Brian Marshall (bas) en Scott Phillips (drums) terug met nieuw materiaal om hun plek aan de top van rockwereld verder te verstevigen. ‘’Fortress’’ is opgenomen en geproduceerd door Michael ‘Elvis’ Baskette(Stone Temple Pilots, Incubus, Trivium), die ook eerdere albums van Alter Bridge produceerde. De band nam het album in de eigen studio in Florida op.

Alter Bridge zet op “Fortress” de traditie voort van het schrijven van toegankelijke hard rock songs die ‘’heavy’’ genoeg zijn voor de metal fan, maar bol staan van de sublieme melodieën en riffs. Van de bombast van Cry of Achilles tot de ruwe, krachtige instant meezingers alsCry A River en Addicted To Pain, de lievere refreinen van All Ends Well, de thrashrocker The Uninvited tot de monumentale verzameling riffs en solo’s die op de titeltrack staan, ‘’Fortress’’ is een triomf voor het vak van songwriting en het resultaat van de uiterst creatieve chemie tussen de vier muzikanten. Door de productie van Michael ‘Elvis’ Baskette is het album een demonstratie van hoe rock ’n’ roll kan klinken in 2013 geworden.

Mark Tremonti over het album: “When we started pre-production on this album, we pushed ourselves harder and further than we ever have previously in order to make the most out of every individual arrangement.  We wanted this album to be our most unpredictable and exciting one yet.  From the early feedback we have received, it looks like we have achieved what we set out to do.”

Alter Bridge maakte in 2004 een knallende entree met het album ‘’One Day Remains’’, dat in de US met goud werd bekroond. In 2007 kwam ”Blackbird’’ uit, dat ervoor zorgde dat de band wereldwijd naam maakte. De epische solo in de titeltrack werd verkozen tot “Greatest Guitar Solo Of All Time” door het Engelse Guitarist Magazine. Het derde album, “ABIII”, kwam uit in 2010 en bracht de single Isolation voort, de eerste nummer 1 radiosingle voor de band in Amerika. Als hij niet actief is met Alter Bridge, is Myles Kennedy te zien als frontman van de band van Slash, Slash and The Conspirators. Gitarist Mark Tremonti bracht onlangs zijn eerste soloproject uit, All I Was, waarvoor in de liveband Wolfgang Van Halen de bas voor zijn rekening nam. Scott Phillips vormde samen met John Connolly en Vinnie Hornsby van Sevendust de band Projected, die zijn debuut in 2012 uitbracht.

Op 3 november speelt Alter Bridge in de Heineken Music Hall. Het voorprogramma wordt verzorgd door labelgenoot Halestorm.