AMARANTHE41776rt-1920x1080De Zweedse band Amaranthe is een geboren hitmachine en ongelofelijk populair. Het gezelschap rondom zangeres Elize Ryd maakt pakkende, moderne, melodieuze metal opgefrist met sprankelende elektro-invloeden en enorm catchy refreinen.

De screams en grunts van zanger Henrik Englund Wilhelmsson zorgen voor het scherpe randje. De nummers ‘Hunger’, ‘The Nexus’, ‘Amaranthe’ zijn elk al vele miljoenen (!) keren bekeken op Youtube. De kersverse hit ‘Drop Dead Cynical’, afkomstig van het nieuwe album ‘Massive Addictive’ kan binnenkort aan het rijtje hits worden toegevoegd. De band is nauw verwand aan andere succesvolle female fronted metalbands als Halestorm en Delain en doet muzikaal af en toe denken aan andere Zweedse bands als In Flames en Soilwork. Voeg daarbij de hoge entertainment factor van deze sympathieke Zweden en deze avond kan nu al niet meer stuk!

De Finse glamsleazerock en metalband Santa Cruz en de Zweedse melodische death metalband Engel verzorgen vanavond de support.

Wanneer: dinsdag 10 maart 2015
19:00: deuren open
19:30: aanvang

Rockportaal.nl is aanwezig voor een live review.