PROMO PHOTO RADKEYNa de geslaagde introductie-tour in het najaar van 2013, komt de opvallende Amerikaanse punkrockband Radkey deze zomer terug naar Nederland. Met zijn energieke, strakke en vooral ook super aanstekelijke rauwe indie en garagepunkrock zal het trio uit Missouri op 21 juni op Best Kept Secret te zien zijn en vervolgens nog een drietal clubshows doen. Op maandag 30 juni staan ze in Rotown (Rotterdam), dinsdag 1 juli in Paradiso (Amsterdam) en woensdag 2 juli in Metropool (Hengelo).

Radkey bestaat uit de drie jonge broers Dee, Isaiah en Solomon Radke (zonder y). Al gauw na hun kersverse oprichting raakten de tieners in het vizier van de Amerikaanse muziekpers, om vervolgens met dezelfde snelheid ook in Engeland enthousiast door de toonaangevende media te worden onthaald. Critici trekken vergelijkingen met The Misfits, Danzig en The Ramones en noemen hen zelfs de redders en voortzetters van de rock.
Vooruitlopend op een full length album, heeft Radkey inmiddels twee ep’s uitgebracht, namelijk ‘Cat & Mouse’ en ‘Devil Fruit’. Van laatstgenoemde is de single Romance Dawn afkomstig, die hier door 3voor12 vorig jaar als ‘Single van de Week’ is verkozen. De bijbehorende video is via deze link te zien. Beide ep’s, vol gierende gitaarriffs, ronkende baspartijen en slagwerk dat om de oren vliegt, zijn in Nederland digitaal en op vinyl verkrijgbaar.
Meer informatie over Radkey is te vinden op www.radkey.net.